Post thumbnail

Jos aiot joskus pelata nettikasinoilla tai olet näin jo tehnyt, et voi välttyä törmäämästä niillä NetEntin ikoniseen Starburst-kolikkopeliin. Se on varsin yksinkertainen peli, joka on silti yksi historian suosituimpia tuotteita yhtä tänäkin päivänä. Jalokivillä täytetty, galaksiaiheinen peli on operaattoreiden suosikki kaikkialla maailmassa.

Starburst onkin tavallaan yhä eräänlainen paradoksi. Miten näin vaatimaton ja suhteellisen vähän potentiaalia tarjoava peli voi olla kaikkien aikojen suosituin?

Alkutaival

Starburst oli hitti käytännössä siitä hetkestä lähtien, kun se julkaistiin vuonna 2012.  Sen pelattavuus ja visuaalinen ilme ovat miellyttävän mutkattomia, ja taustalla tuikkii hennosti hehkuva maailmankaikkeus. Äänitehosteet ovat pääasiassa koko ajan hyvin rauhoittavia, mutta kun jotain jännittävää tapahtuu, kuten wildin ilmestyminen ruudukolle, äänimaailmaan tulee hetkeksi muutos.

Yleinen esitys pelissä on vaatimaton, mutta täysin riittävä siihen mihin se on tarkoitettu. Mielenkiintoista on se että peli näyttää aika hyvältä vielä usean vuoden jälkeenkin, ottaen kuitenkin huomioon miten tekniikka on tässä välissä jo kehittynyt.  Retrohenkisellä otteella on kyky herättää nostalgian aaltoja fyysistä pelaamista kohtaan, joka jatkuu tänäkin päivänä.

Peliruudukko ja tapahtumat

Toiminta tapahtuu 5 kelan a 3 rivin läpinäkyvässä ruudukossa, jossa on 10 voittolinjoja. RTP on yksi seikka, jonka suhteen pelaajien on oltava valppaina. Tämä johtuu siitä, että NetEnt on ottanut käyttöön joustavan RTP:n, jonka avulla operaattorit voivat säätää sitä missä tahansa 90,05 % – 99,06 % välillä markkinoista riippuen. Oletusarvoinen RTP on kuitenkin 96,09 %.

Volatiliteetti on toinen Starburstin myyntivaltti monille pelaajille. Alhainen volatiliteetti tarkoittaa, että pankkikassat eivät teoriassa ota suuria osumia voittojen tiheyden vuoksi. Usein pelaajat voivat nauttia 22,6 prosentin oletusarvoisesta osumaprosentista, mikä tarkoittaa keskimäärin hieman yli yhtä osumaa viidellä kierroksella.

Symbolit ovat toinen Starburstin viehätysvoimaa lisäävä tekijä, joka koostuu sekä uusista että klassisista symboleista. Matala-arvoiset symbolit kimaltelevat purppuranpunaisilla, sinisillä, punaisilla, vihreillä ja keltaisilla jalokivillä, kun taas kaksi palkkiosymbolia ovat kimalteleva seiska ja planeetta BAR.

Starburst peli

Voittojen saaminen

Kolme tai useampi samaa symbolia voittolinjalla johtaa palkintoon, ja yksi merkittävimmistä ominaisuuksista on molempiin suuntiin maksava mekanismi. Tämä tarkoittaa, että voittoyhdistelmiä voi syntyä joko vasemmalta oikealle tai oikealta vasemmalle, mikä tuplaa voittomahdollisuudet. Arvot eivät ole huonoja, mutta Starburst ei ole varsinaisesti tunnettu massiivisesti maksavana pelinä. Paras peli se ei ehkä siis ole, mutta ei huonoinkaan.

BARS on paras, sillä se maksaa 25-kertaisen panoksen viidestä samanlaisesta kolikosta. Täydellinen rivi samanlaisia symboleja on kuitenkin tuplasti arvokkaampi, sillä rivit maksavat molempiin suuntiin. Tämä tarkoittaa, että BARS-rivi on itse asiassa 50-kertaisen panoksen arvoinen.

Kun se laskeutuu, se laajenee kattamaan koko rullan ja käynnistää respinin pysyessään lukittuna paikalleen. Jos toinen laajeneva Starburst Wild osuu kohdalle, molemmat laajenevat wildit pysyvät lukittuneina uudelle kierrokselle, ja jopa kolme kierrosta peräkkäin on mahdollista.

Yhteenveto

Starburst edustaa suoraviivaista pelaamista parhaimmillaan, ja se on suuren pelaajamäärän vankka suosikki. Ainekset ovat yksinkertaiset – alhainen volatiliteetti, molempiin suuntiin maksava mekaniikka, rauhoittava grafiikka ja kohtuulliset voitot. Monet kehittäjät ovat vuosien varrella yrittäneet hyötyä Starburstin menestyksestä tuottamalla omia versioita. Mikään niistä ei ole kuitenkaan onnistunut jäljittelijöiden määrästä huolimatta jäljittelemään alkuperäisen pelin taikaa.

Paperilla Starburst ei ehkä kuulosta kovin jännittävältä, sillä sen vaatimattomaan potentiaaliin nähden siinä on niin vähän ominaisuuksia. Se ei todellakaan ole peli, jota pelataan monimutkaisen pelattavuuden tai elämää mullistavien kolikkopinojen vuoksi.

Kaikesta huolimatta Starburst on saavuttanut maineikkaan aseman kaikkien aikojen suosituimpana slottina.

Uteliaille pelaajille on hyvä asia, että Starburstia voi pelata ilmaiseksi, ja ilmaiskierrostarjouksia on siihen tarjolla loputtomasti, jotta peliä on mahdollista pelattavissa. Huolimatta valtavasta määrästä uudistuksia, jotka ovat tapahtuneet sen julkaisun jälkeen, Starburst on vanhentunut hyvin, ja se on edelleen sekä uusien että veteraanipelaajien vankka suosikki.

Tutustu myös:

Kommentoi