Post thumbnail

Finn and the Swirly Spin on NetEntin luoma kolikkopeli, joka tarjoaa pelaajilleen todella virkistävän kokemuksen perinteisten kolikkopelien rinnalla. Innovatiivinen peli julkaistiin alun perin vuonna 2017, ja se on saavuttanut suosiota pelaajien keskuudessa kiitos sen omaperäisen pelimekaniikan ja lumoavan teeman. Tässä arvostelussa pureudun syvemmälle tähän mielenkiintoiseen kolikkopeliin.

Grafiikka ja äänet

Finn and the Swirly Spin on visuaalisesti upea peli, joka lumoaa pelaajansa heti ensisilmäyksellä. Pelin grafiikat ovat erittäin tarkkaan suunniteltuja, ja ne tuovat esiin upean teeman, joka sijoittuu Irlannin vihreille niityille ja seikkailuihin. Symbolit slotissa ovat värikkäitä ja eloisia, ja pelin taustamusiikki sekä ääniefektit tuovat mukavaa tunnelmaa pelatessa. NetEnt osoitti aikanaan tällä pelillä sen, että tekijät osaavat luoda visuaalisesti todella houkuttelevia kolikkopelejä.

Nelilehtinen apila onnea tuomaan Finn loihtii taianomaisia säveliä huilullaan, työntäen symboleita kohti peliruudun keskustaa. Aina kun hän onnistuu muodostamaan rivin, jossa on 3 tai 4 samanlaista symbolia, hänen kasvoillaan loistaa leveä hymy. Jos lisää rivejä osuu yhteen, hän juhlii onneasi tanssimalla.

Hetken kuluttua huomaat, että Finn on todella hauska tyyppi, ja vahvistaakseen sen hän vie sinut joka avaimen saadessasi kaikenlaisiin paikkoihin sateenkaaren päällä. Ensimmäinen määränpääsi on Tähti-baari, ja se on ehdottomasti paikka, jota et halua ohittaa. Seuraava paikka on Lavan Luola. Tässä vaiheessa saatat epäillä maahisen aikeita, mutta pian tulet siihen tulokseen, ettei ole mitään syytä pelätä.

Pelimuoto ja pelattavuus

Finn and the Swirly Spinissä on poikkeuksellinen pelimekaniikka, joka erottaa sen muista kolikkopeleistä. Sen sijaan, että pyörittäisit perinteisiä rullia, peli tarjoaa spiraalimaisen pelialueen, jossa symboleita liikutellaan pyörivän Finn-hahmon avulla. Tavoitteena on muodostaa voittoyhdistelmiä samanlaisten symbolien avulla. Peli tarjoaa myös erilaisia erikoistoimintoja, kuten Wild-symboleita ja ilmaiskierroksia, jotka tekevät pelaamisesta entistä jännittävämpää.

Kun olet kohdannut lohikäärmeen Lavan Luolassa, tarvitset virkistystä. Joten matkaat taas ja pysähdyt Onnen Tuopille. Täällä tunnet olosi heti kotoisaksi, mutta lähdet vastahakoisesti sateenkaarelta. Vatsat täynnä olutta palaat peliruutuun ja aloitat uudelleen ja saat viimeisen avaimen. Tämä vie sinut Kultaiseen Pataan, ja aarre on lopultakin sinun.

Finnin seikkailut jatkuvat kivisellä peliruudulla, ja näet monia hyvän onnen symboleita. Irlantilaisten sanontojen mukaan nelilehtisen apilan löytäminen tuo onnea, joten symboleiden joukossa on vihreä ja nelilehtinen apila. Lisäksi hyvän onnen esineenä on hevosenkenkä.

Muita symboleita, joita voit löytää Finn and the Swirly Spin -videokolikkopelistä, ovat sydämet, patakka, tammenterho ja suuri punainen jalokivi. Swirly-verkon lopussa on avain, joka avaa ilmaiskierrokset. Wild-symboli on tähti, näkyvissä vain erityisissä olosuhteissa.

Satunnaiset ominaisuudet

Peli sisältää peräti neljä satunnaista ominaisuutta, jotka aktivoituvat, kun kaikki symbolit ovat pysähtyneet pyöräytyksellä:

  • Starfall Wilds: Vähintään 2 Wild-symbolia asetetaan satunnaisesti mille tahansa paikalle, paitsi lukitun avainsymbolin päälle. Jos voittoa ei tapahdu, lisätään lisää Wild-symboleita, kunnes voitto osuu.
  • Dragon Destroy: Satunnainen määrä symboleita tuhoutuu, mikä käynnistää uuden lumivyöryn.
  • Irish Luck: Pysty- tai vaakasuora linja muuttuu yhdeksi symboliksi, taaten voiton.
  • Magic Transform: Kaikki ruutu- ja herttasymbolit muuttuvat arvokkaammaksi symboliksi.

Finn and the Swirly Spin

Ilmaiskierrokset

Satunnaisten ominaisuuksien lisäksi peli yllätti meidät neljällä erilaisella ilmaiskierrostoiminnolla. Bonusominaisuus aktivoituu, kun lukittu avainsymboli saapuu pyörteen keskelle yhdellä pyöräytyksellä. Jokaiselle ilmaiskierrostoiminnolle tarvitaan tietty määrä kerättyjä avaimia, jotta se voidaan valita.

  • Star Bar – 1 avain: 7 ilmaiskierrosta Starfall Wilds -ominaisuudella
  • Lava Lair – 4 avainta: 3 ilmaiskierrosta Dragon Destroy -ominaisuudella
  • Lucky Mug – 9 avainta: 4 ilmaiskierrosta Irish Luck -ominaisuudella
  • Golden Pot – 16 avainta: 2 ilmaiskierrosta Magic Transform -ominaisuudella

Jos nautit pelaamisesta Finn and the Swirly Spinissä, kannattaa tarkistaa jatko-osa Finn’s Golden Tavern, 5×5 ruudukon klusterivoittoihin perustuva kolikkopeli, joka käyttää samaa spiraalipyöräysmekaniikkaa.

Voittomahdollisuudet

Vaikka pelin pelimekaniikka on innovatiivinen ja viihdyttävä, voittomahdollisuudet eivät välttämättä ole aivan yhtä suuret kuin joissakin perinteisissä kolikkopeleissä. Pelissä on kuitenkin kohtuulliset voittopotentiaalit, ja satunnaisesti aktivoituvat erikoistoiminnot pitävät pelaamisen mielenkiintoisena. Peli sopii erityisesti niille pelaajille, jotka etsivät vaihtelua perinteisiin kolikkopeleihin ja ovat valmiita kokeilemaan jotain uutta.

Yhteenveto

Finn and the Swirly Spin tarjoaa pelaajilleen raikkaan ja viihdyttävän kokemuksen kolikkopelien maailmassa. Sen uudentyyppinen pelimekaniikka ja upeat grafiikat tekevät siitä erottuvan vaihtoehdon perinteisille kolikkopeleille.

Vaikka voittomahdollisuudet eivät ole aivan yhtä suuret kuin joissakin kilpailevissa peleissä, tarjoaa Finn and the Swirly Spin silti runsaasti viihdettä ja jännitystä. Suosittelen tätä peliä kaikille, jotka kaipaavat vaihtelua perinteisiin kolikkopeleihin ja ovat valmiita sukeltamaan uuteen seikkailuun Irlannin maisemissa.

Lue seuraavaksi:

Kommentoi