Post thumbnail

Push Gamingin Giga Jar Cluster Link on jatkoa äärimmäisen suositulle nettikolikkopelille Jammin’ Jars, joka on kirjaimellisesti rakennettu purkkien pomppimisen ympärille ruudukossa. Kuka olisi uskonut, että peli, joka perustuu tällaiseen ideaan, olisi iskenyt niin hyvin online-pelaajiin? Mutta tässä olemme, useita vuosia myöhemmin, toisen sen johdannaisen parissa.

Ulkoasultaan Giga Jar Cluster Link on lähempänä Jammin’ Jars 2:ta kuin alkuperäistä Jammin’ Jarsia. Alkuperäinen oli hieman yksinkertainen taustakuvien suhteen mikä on toki ymmärrettävää ottaen huomioon ensimmäisen osan iän. Kakkososa taas tarjosi immersiveimman ympäristön, ikään kuin pelaajat olisivat rentoutuneet trooppisteemaisessa yökerhossa.

Giga Jar Cluster Link jatkaa tätä ideaa ja sijoittuu jälleen klubityyliseen ympäristöön, täynnä neonvaloja ja kuutioita.

Pelin kulku, panostasot ja symbolit

Giga Jarissa pelaajat valitsevat panoksen 10 sentistä 100 euroon per maksettu pelikierros ja päättävät, haluavatko aktivoida Ante-panoksen vai ei. Ante-panos kasvattaa panosta 80 prosentilla ja aktivoi ensimmäisen Wild Jarin pyöräytyksen alusta alkaen. Painamalla pelinappia laattoja putoaa 7×7 peliruudukkoon, toivoen osuvansa vähintään 5 vierekkäisen samanlaisen symbolin ryhmään voiton luomiseksi. Voitot poistetaan ruudukosta, ja symbolit putoavat tilalleen, toistuen, jos uusi voitto muodostuu. Keskitason volatiliteetilla varustettu, ehkä sarjan paras peli, Giga Jar Cluster Link tarjoaa lukuisia RTP-asetuksia, joista suurin palautusprosentti pelaajalle on 96,48%.

Jar Cluster Linkillä on kuusi tavallista voittosymbolia, kaikki hedelmiä esitettyinä. Alhaalta ylöspäin löytyvät mm viinirypäleet, kiivi, aprikoosi tai jonkinlainen kivihedelmä, appelsiini ja mansikka. Viiden samanlaisen ryhmästä saadut voitot ovat 0,1-1 kertaa panos, kun taas 16+ symbolin ryhmästä saadut voitot ovat 10-500 kertaa panos. Yksi muu symbolityyppi tällä hetkellä ovat Instant Prize -symbolit. Ne ovat panoskertoimia 1x – 1 000x, jotka myönnetään, kun ne myös laskeutuvat viiden tai useamman symbolin ryhmiin.

Bonusominaisuudet

Giga Jar Cluster Linkin cascade-mekaniikka on avain käytännössä kaikkeen hauskuuteen tässä pelissä. Esimerkiksi, kun voittavat ryhmät poistetaan ruudukosta, vieressä oleva Jar-mittari täyttyy +1 askeleella. Jar-mittarissa on ominaisuuksia, kuten Wild Jar -aktivointimittarit, Giga Jar -aktivointimittari tai Giga Jar -kertoimen päivitystasot.

Snowball-toiminto

Tämä toiminto voi laueta ei-voittavassa cascadessa, kun kaksi peräkkäistä voittavaa kaskadia on tapahtunut, lisäten satunnaisesti 1 tai 2 jättisymbolia ruudukkoon. Jättisymbolit voivat olla kooltaan 2×2, 3×3 tai 4×4 ja ne voivat olla joko voittosymboleita tai Instant Prize -symboleita. Jättisymbolit hajoavat 1×1 kokoisiksi paloiksi, kun ne laskeutuvat.

Icebreaker-toiminto

Kun tämä ominaisuus laukeaa satunnaisesti, se poistaa 1–3 maksusymbolityyppiä peliruudukosta. Kuten aiemmin mainittiin, se voi laueta ei-voittavassa kaskadissa kahden peräkkäisen voittavan kaskadin jälkeen.

Wild Jar -symboli

Wild Jar -symboli toimii wild-symbolina ja korvaa kaikki maksusymbolit. Kolmen peräkkäisen voittavan kaskadin jälkeen ensimmäinen Wild Jar -aktivaatio on valmis. Sen jälkeen Wild Jar -symboli lisätään satunnaisesti ruudukkoon. Kun Wild Jar osallistuu voittoon, se hyppää satunnaiseen viereiseen vapaaseen paikkaan ennen seuraavaa kaskadia.

Kolmen peräkkäisen cascaden jälkeen lisätään toinen Wild Jar, kun taas kolmen lisääntyneen peräkkäisen kaskadin jälkeen vapautetaan kolmas Wild Jar. Jokaisella Wild Jar -symbolilla on alussa kertoimen x1. Tämä kerroin lisätään voittoon, jossa Wild Jar -symboli on mukana, ja se kasvaa +1 joka kerta, kun se osallistuu voittoon.

Giga Jar -ominaisuus

Kun kaikki 3 Wild Jar -symbolia ovat aktiivisia ruudukossa, Giga Jar -aktivaatiomittari aktivoituu. Nyt 3 peräkkäistä voittavaa cascadea täyttävät mittarin ja laukaisevat Giga Jar -ominaisuuden. Sen jälkeen Giga Jar -symboli laskeutuu satunnaiselle ruudukon paikalle, jossa se pysyy, kunnes ominaisuus päättyy.

Giga Jar on 2×2 kokoinen wild-symboli, joka lasketaan 4 1×1 wild-symboliksi. Siinä on myös alussa kerroin x1 ja se pysyy paikallaan kolmen kaskadin ajan, jonka jälkeen se tulee epäaktiiviseksi. Kuitenkin 3 peräkkäistä voittavaa kaskadia uudelleenaktivoi Giga Jarin, ja jokainen uudelleenaktivaatio päivittää sen kertoimen jopa x50 asti. Kun ei enää esiinny ryhmävoittoja, ominaisuus päättyy.

Mitä mieltä olimme

Onko Giga Jar sitten suurempi ja parempi kuin sen edeltäjät? Se vähän riippuu näkökulmasta. Teknisesti se ei ole mitenkään suurempi, koska pääruudukko menetti yhden kiekon ja yhden rivin verrattuna vanhempiin sisaruksiinsa.

Perinteisen bonuskierroksen poistaminen ja sen korvaaminen suhteellisen haastavalla edistymisellä kolikkopelin tuottoisimman osan hyödyntämiseksi on epäilemättä rohkea veto Push Gamingilta. Silti pelaajat saattavat aluksi kokea sen saavuttamattomana, sillä sen laukaisemiseksi tarvitaan peräti 12 peräkkäistä cascadea ja monia lisää sen täyden potentiaalin saavuttamiseksi.

Giga Jar arvostelu

Luonnollisesti sillä välin paljon saadaan apua Wild Jars -symboleilta ja kahdelta satunnaisominaisuudelta, mutta niiden ilmestyminen ei aina takaa etenemistä. Kuitenkin katsomalla peliä vastakkaisesta näkökulmasta, jokainen pyöräytys voi olla potentiaalisesti laaja cascade sarjan alku, ehkä jopa 10 000x maksimivoiton saavuttamiseksi. Sanottava kuitenkin on se, että päävoitto tuntuu melko hillityltä, erityisesti kun Jammin Jars 2 tarjosi häikäisevän 50 000x ja alkuperäinenkin ylpeili muhkealla 20 000x voitolla.

Visuaalisesti Giga Jar tasapainoilee taitavasti siistin ja houkuttelevan välillä. Ympäristö ei jätä tulkinnanvaraa, vaikka liikettä ei olisikaan, ja mittarissa on selvästi jaetut vaiheet sekä looginen jako tavallisten maksusymbolien ja instant-voittojen välillä. Ihailimme erityisesti kuution muotoisia hedelmiä, jotka välittävät tehokkaasti jäisen ilmapiirin ja antavat ympäristölle enemmän videopeli/arcade-tuntua.

Kaiken kaikkiaan Giga Jar on epäilemättä arvokas jatko jammaavien purkkien perinteelle. Se tarjoaa merkittävästi muutetun, mutta silti koukuttavan pelattavuuden ja houkuttelevan, yllättävän kylmän ympäristön, johon on punottu elinvoimaisia hedelmiä.

Lue myös:

Kommentoi