Post thumbnail

Yggdrasil Gamingin eeppisen norjalaisen saagan toinen suorastaan huikera julkaisu on nimeltään Vikings Go Berzerk. Tämä eeppiset mittasuhteet saavuttava peli yhdistää korkealuokkaisen äänen ja visuaalisen ilmeen sekä joitakin mahtavia ominaisuuksia, jotka ovat kokonaisuutena erittäin pelattavia. Pidä aivan erityisesti silmällä tämän slotin kohdalla aarrearkkuja, jotka voivat tarjota välittömiä palkintoja tai käynnistää ominaisuuksia, kun ne ilmestyvät keloille 4 tai 5.

Selkeästi paras ja kiinnostavin ominaisuus tässä pelissä on sen ilmaiskierrostoiminto, jossa voit saada jopa 21 ilmaiskierrosta. Ne sisältävät mm. tarttuvia wildeja ja modifioijia. Kun viikingit menevät Berzerkiksi, ne tuovat peliin ylimääräisiä sticky wildeja, jotka voivat tuottaa mahdollisesti hurjaakin toimintaa.

Lue lisää perusteellisesta Vikings Go Berzerk -arvostelustamme.

Mistä on kyse?

Ruotsalainen kehittäjä Yggdrasil Gaming tutkii pohjoismaisia juuriaan suositun Vikings go Wild -kolikkopelinsä jatko-osalla. Tällä kertaa pelinkehittäjät eivät ole tyytyneet pelkkään villiin peliin, vaan he ovat nostaneet sen katastrofaalisen raivokkaaseen berserkkitilaan.

Berserkerit olivat niitä seuraavan tason sotureita, jotka menivät eräänlaiseen taistelutranssiin ja hakkasivat tiensä läpi vihollislinjojen, kunnes vain kuolema kaatoi heidät. Sanotaan näin: jos olisit berserkerin kirveen väärällä puolella, olisi luultavasti parempi vain laskea aseet ja luopua kullasta.

Jatko-osa on kehittyneempi peli kuin ensimmäinen, ja siinä on parannettu useita ominaisuuksia, mutta säilytetty kaikki se, mikä teki alkuperäisestä pelistä hitin.

Vikings Go Berzerk muistuttaa ulkoasultaan alkuperäistä peliä, joten fanit tuntevat olonsa heti kotoisaksi. Sen 5×4-kela-asetelma istuu lohikäärmeen veistämällä pitkälaivalla jossakin päin Pohjanmerta. Epäilemättä saattue on matkalla jälleen kerran ryöstelemään kylää tai kahta, tai miksei useampaakin.

Visuaalisesti grafiikat eivät ole kokenut kovaa muutosta ensimmäiseen peliin verrattuna, mutta ne ovat hienovaraisesti parempia ja jokseenkin tarkemmin määriteltyjä, mikä on merkki kehittäjästä, joka hioo jatkuvasti omaa suoritustaan.

Se, mikä ei joidenkin helpotukseksi ole niin berserkkimaista, on pelin mukana tuleva keskipitkän aikavälin volatiliteetti. Osumatiheys on 20,9 prosenttia, eli hieman yli yksi viidestä, ja pelaajan kokonaispalautusprosentti on 96,1 prosenttia.

Panostasot vaihtelevat 10 sentin ja 125  euron väliltä per kierros. Kaikki symbolit ovat räätälöityjä, ja niissä on 4 matalaa ja 4 korkeaa voittoa.
Neljä matalaa voittoa ovat eri metalleista valmistettuja kolikoita, kun taas korkeat voitot ovat kaikki viikinkisotureita tai -naisia – jokainen heistä on käynyt läpi ensimmäisen kolikkopelin uudistuksen, joka on koventanut heitä.

Viisi samanlaista -arvot vaihtelevat 6-kertaisesta Skaede-näköisen pelistä aina 10-kertaiseen panokseen kovan jätkän berserkerille. Iso kelttiläinen wild voi korvata mitä tahansa muuta paitsi scatteria muodostaakseen voittavan kombon.

Vikings Go Berzerk

Parhaat ominaisuudet

Toistaiseksi Vikings Go Berzerk saattaa kuulostaa paljon ensimmäiseltä peliltä, mutta nämä kaksi peliä alkavat erota toisistaan ominaisuuksien osalta. Aarrearkkuja käytetään Yggdrasilin toimesta jälleen. Tällä kertaa arkkuja on kahta erilaista, ja ne voivat ilmestyä millä tahansa pyöräytyksellä. Tavallinen aarrearkku ilmestyy neloskelalle, kun taas kultainen aarrearkku ilmestyy vitoselle.

Peruspelin aikana aarrearkku voi palkita 2x-40x panoksen tai 7-21 ilmaiskierrosta. Kultaisessa arkussa on paremmat palkinnot, kuten 10x – 400x panoksen voitto, 7 – 21 ilmaiskierrosta, Ragnarok-ilmaiskierroksia tai Rage Boost.

Ilmaiskierrosten aikana aarrearkku voi palkita 2x-40x panoksen, 2-4 ylimääräistä ilmaiskierrosta, tahmean wild-rullan tai 1-2 ylimääräistä tahmeaa wildia. Kultaiset arkut voivat antaa 10x-400x panoksen voiton, 2-4 ilmaiskierrosta, tahmean wild-rullan tai 2 ylimääräistä tahmeaa wildia.

Ilmaiskierroksia jaetaan arkkujen kautta, kun kolme tai useampi scatteri osuu kohdalle. Ennen kierroksen alkua pyöräytetään bonuskiekko, jonka tuloksena on jokin näistä modifioinneista:

Muuttujat

  • Wild kela- yksi kela muuttuu sattumanvaraisesti wildiksi toiminnon aikana.
  • Ilmaiskierrokset – 1, 2 tai 3 ylimääräistä ilmaiskierrosta annetaan.
  • Aloituswildi – 1 tahmea villi asetetaan satunnaiseen paikkaan.
  • Lisäarkut – lisätään 5 ylimääräistä aarrearkkua ja kultaista arkkua.
  • Ragnarok-ilmaiskierrokset – Kaikki viikingit ovat Berserkkejä. Ilmaiskierrosten aikana kaikki viikingit, jotka laskeutuvat, taistelevat Sireenin kanssa.Jos se voittaa, se muuttuu sticky wildiksi ominaisuuden loppuajaksi.
  • Toinen uusi ominaisuus on Rage Meter, jonka näet ruudun alareunassa.

Kun peli alkaa, yhden viikingin mittari on puoliksi täynnä. Sitten pelin aikana aina kun palkkioyhdistelmät osuvat, niiden mittari täyttyy hitaasti. Kun mittari täyttyy, jaetaan 7 ilmaiskierrosta, joissa kyseinen viikinki on berserker-tilassa.

Berserkiksi menevät viikinkit voittavat aina taistelut sireeniä vastaan ja niistä tulee sticky wildeja ilmaiskierrosten keston ajaksi. Näitä ilmaiskierroksia ei voi käynnistää uudelleen, mutta on mahdollista voittaa lisää ilmaiskierroksia aarrearkkujen avulla.

Tuomio

Yggdrasil on onnistunut jatko-osallaan Vikings Go Berzerkissä. Se on tunnistettavissa ensimmäisestä pelistä, ja se tuo mukanaan kaikki pelaajien rakastamat osat ja lisää siihen vielä lukuisia ekstroja. Lopputulos on sitä, mitä jokaisen hyvän jatko-osan pitäisi olla. Kyseessä on vahva parannus, josta fanit nauttivat jopa enemmän kuin alkuperäisestä. Kun tarjolla on niin paljon raakaa energiaa, pinoja ominaisuuksia ja jopa 4 000-kertaisen panoksen potentiaalia, mitäpä sitä ei voisi vähän riehua?

Mahtavaksi pelin tekee erityisesti sen sisältämä lisäarkku ja tietysti se, miten hahmot menevät sekaisin. Berserkerit ovat hieno yksityiskohta, joka vahvistaa kaikkia ilmaiskierroksia, joihin ne kuuluvat. Jos onnistut käynnistämään Ragnarokin ilmaiskierrokset, varmista, että pysyt poissa verilöylystä.

Vikings Go Berzerk näyttää ensisilmäyksellä melko monimutkaiselta, kun se on täynnä raivoamista ja riehumista. Se on varmasti hieman monimutkaisempi kuin klassinen hedelmäpeli, mutta sen parissa kannattaa sinnitellä, kunnes hieman epäsovinnaisista ominaisuuksista on päässyt kunnolla kartalle.

Ilmaiskierrokset voivat olla hyvinkin käyttämisen arvoisia modifikaattoreiden ja sticky wild -ekstrojen ansiosta. Näin on ehdottomasti Ragnarök-ilmaiskierrostoiminnossa, jossa jokaisesta osuvasta viikinkipelistä tulee sticky wild.

Kun innovatiivinen pelattavuus yhdistetään fantastiseen ääneen ja visuaaliseen ilmeeseen, Vikings Go Berzerkissä on yksi parhaista esimerkeistä suositusta viikinkiteemaisesta pelistä. Onko se kaikista paras peli tässä genressä, vaikea silti sanoa. Noin yleisesti ajatellen jatko-osat eivät monestikaan tuota samanlaista tulosta kuin alkuperäiset, mutta Yggdrasil on kyllä todellakin ylittänyt itsensä tässä.

Katso muita osia:

Kommentoi