Post thumbnail

Respawn Entertainment julkaisee muutaman viikon kuluttua Star Wars Jedi: Survivorin. Star Wars -pelien pelaajat eivät malta odottaa, mitä mahtavia lisäosia tämä jatko-osa tuo tullessaan. Kehitetty jatko-osa tulee laajentamaan Star Wars Jedi: Fallen Order -elokuvaan, jossa Jedi Cal Kestis lähtee perustamaan jedijärjestöä uudelleen.

Respawn paljasti hiljattain haastattelussa, että pelaajat voivat odottaa kokevansa Survivorissa parannetun ”Cal 2.0:n”. Hän kuitenkin säilyttää Fallen Orderin kyvyt, sillä Respawnin mukaan ”taaksepäin ei voi mennä”. Cal Kestisin tarina jatkuu Star Wars Jedi: Survivorissa, joka on galaksia kiertävä kolmannen persoonan toimintaseikkailupeli. Tässä artikkelissa keskustelemme tästä odotetusta pelistä, sen tarinasta, pelattavuudesta ja tärkeimmistä faktoista.

Kehittäjä: Respawn Entertainment
Julkaisija: lectronic Arts Limited Run Games
Genre(t): Toimintaseikkailu, yleinen ja avoin maailma
Moottori: Engine: Unreal Engine 4
Alusta(t): PlayStation 5, Windows, Xbox Series X ja Series S: PlayStation 5, Windows, Xbox Series X ja Series S
Julkaisupäivä: 28. huhtikuuta 2023
Tila(t): Yksinpeli

Star Wars Jedi: Survivorin tarina

Sen jälkeen, kun kaikki Star Warsiin liittyvä yhdistettiin elokuvista ja televisiosta kirjoihin ja peleihin, tarina on kasvanut nopeasti. Vielä kiehtovampaa on se, että jokainen uusi osa saa yhtä paljon huoltoa ja laatua kuin jokainen aiempi elokuva.

Tämä näkyy aiemmissa videopeleissä, kuten Star Wars Battlefront II:ssa ja Star Wars Jedi: Fallen Order. Itse asiassa kaupallinen menestys Star Wars Jedi: Fallen Order tasoitti tietä tälle upouudelle jatko-osalle.

Star Wars Jedi: Survivorin juoni pyörii Cal Kestisin ympärillä, joka on jediritari. Cal kamppailee pysyäkseen askeleen edellä Galaktista imperiumia ja sen yrityksiä eliminoida kaikki Order 66:n eloonjääneet.

Hänen uusiin vihollisiinsa kuuluvat tuntematon Pau’anin keisarillinen senaattori, joka tekee riskialttiin sopimuksen, ja Gen’Dai Rayvis, joka haluaa jedien kuolevan sukupuuttoon.

Tämä jatko-osa jatkuu viisi vuotta sen jälkeen, mitä tapahtui Star Wars Jedi -elokuvassa: Fallen Order. Tuolloin hän ja BD-1 ovat ainoat ihmiset, jotka vielä tutkivat galaksia, kunnes Mantis syöksyy maahan. Cere, Merrin ja Greez näyttävät lähteneen omille teilleen ja yrittävät elää kaukana imperiumista.

Cal, joka on nyt viisaampi, otti aktiivisemman roolin Imperiumin vastustamisessa ja löysi uusia salaisuuksia. Tähän kuuluu myös koko Korkean Tasavallan aikana palvelleen jedin herättäminen henkiin.

Star Wars Jedi: Survivor traileri

Respawn Entertainment julkisti Star Wars Jedi: Survivorin yllätyksenä Star Wars Celebrationissa vuonna 2022. Ensimmäinen traileri luo pohjan intensiivisemmälle seikkailulle, jossa palaa näkyvästi ikääntynyt Cal Kestis. Tämä seuraa vuosien armottoman imperiumin takaa-ajon jälkeen.

Star Wars Jedi: Survivorin ensimmäinen traileri paljasti lyhyessä kestossaan tärkeitä tietoja pelin juonesta ja puitteista. Trailerissa vahvistetaan, että BD-1 on mukana. Se antaa myös ymmärtää, että inkvisitoijat saavat valosapelin ja että Stinger Mantis -alus poistetaan käytöstä.

Star Wars Jedi Survivor

Star Wars Jedi: Survivor -pelin pelattavuus

Star Wars Jedi: Survivor -peli tulee kasvattamaan esiosansa toiminta-roolipelin taistelua. Respawnin pelijohtaja vahvistaa, että studio hyödyntää PS5:n ja Xbox One Series X:n kehittynyttä teknologiaa luodakseen elinvoimaisemman jeditaistelun. ”Jedi: Survivor” -lisäosa keskittyy enemmän sarjan dynaamiseen taisteluun uudella tavalla.

Jatko-osassa Calin on hankittava uusia taitoja ja vahvistettava suhdettaan Voimaan, jos hän aikoo selvitä hengissä.

Taistelu

Star Wars Jedi: Survivor säilyttää edelleen useita esiosan pelattavuuden piirteitä ja tuo samalla uusia. Respawnin pelijohtajan mukaan Cal pystyy käyttämään viittä asentoa taistellessaan valomiekalla. Parhaat pelit kategoriaan se ei silti pääse.

Jedistä tutut valomiekan yhden ja kahden terän asentotyypit: Fallen Orderista tekee paluun Jedi: Survivorissa. Lisäksi Fallen Orderin ainutlaatuinen kaksoiskäden yhden terän hyökkäys laajenee nyt täysin käyttökelpoiseksi valomiekka-asennoksi.

Fallen Orderissa Respawnin tarkoituksena oli, että kaksoiskahvainen asento olisi täysin pelattava asento. Heillä ei kuitenkaan ollut mahdollisuutta viimeistellä sitä ennen julkaisua, joten he muuttivat sen erikoishyökkäykseksi tässä.

Toinen uusi lisäys on uusi ja suurempi ristisuojattu valomiekka, jossa on Kylo Renin tyylinen asento. Koska torjunnan ja vihollisen hyökkäysten torjunnan pidemmät ikkuna-ajat vaativat enemmän luottamusta sen käyttöön. Respawn suunnitteli nämä erilaiset asennot käytettäväksi tietynlaisia vihollisia vastaan, mikä Asmussenin mukaan auttaa pelaajaa tietämään parhaan asevalintansa.

Mukana on myös uusi stasis force -taito, joka on varsin vertailukelpoinen Kylo Renin ”The Force Awakensissa” käyttämään taitoon. Tämän taidon avulla pelaaja voi lamauttaa vihollisia ja ampua salamoita ilmassa ollessaan.

Tason suunnittelu

Star Wars Jedi: Survivorin tasosuunnittelussa on suurempia ja väkirikkaampia karttoja. Myös Kobohin kaltaisten planeettojen suunnittelusta on tehty Fallen Orderiin verrattuna avoimempaa ja laajempaa. Koboh-planeettaa on kuvattu ”toiseksi kodiksi”, johon pelaaja palaa seikkailun aikana, ja jokainen paluu avaa uusia polkuja.

Pikamatkustaminen meditaatiopisteissä mahdollistaa pelaajan lähettämisen nopeasti toiseen meditaatiopisteeseen planeetalla, jonka hän on jo löytänyt, mikä helpottaa kyselyä Survivorissa.

Alustalla haluttiin kuitenkin varmistaa, että pelaajan ei tarvitse käyttää pikamatkustusta ympäristön läpi kulkemiseen tai pelin loppuun saattamiseen.

Star Wars Jedi: Survivorin aika-asetelma

Jedi: Survivorin ja jedimestarin elämään kymmenen vuotta Order 66:n jälkeen keskittyvän uuden sarjan Obi-Wan Kenobi aikajanat risteävät. Jedi: Survivor sijoittuu vuoteen yhdeksän BBY, viisi vuotta Star Wars Jedi -sarjan tapahtumien jälkeen: Fallen Orderin jälkeen. Se sijoittuu samaan ajanjaksoon kuin Disney Plus -ohjelmassa pyörivä Obi-Wan Kenobi -sarja.

Ajankohta merkitsee maaliviivaa jatko-osien ja ensimmäisen Star Wars -trilogian välillä, jolloin aika on ihanteellinen uusille tarinoille. Imperiumi on huipussaan, jedit on teloitettu tai hajotettu, ja galaksin tulevaisuus näyttää synkältä.

Lue myös: Have a Nice Death

Kommentoi