Post thumbnail

Gonzo’s Quest on NetEnt-ohjelmistopalveluntarjoajan upeasti suunnittelema peli. Tässä kolikkopelissä on 5 kelaa ja 20 voittolinjaa, ja se perustuu vahvasti tarinaan kuuluisasta konkistadorista Gonzalo Pizzarosta. Matkustat pelissä Perun raunioille ja koet ainutlaatuisen, silmiä hivelevä tunnelman, vaikka pelin julkaisusta onkin jo todella pitkä aika. Se on kuitenkin kestänyt aikaa paremmin kuin useimmat muut.’

Taustaa

NetEnt on luonut yhden kaikkien aikojen kuuluisimmista kolikkopeleistä, joka perustuu tosiaan espanjalaiseen valloittajaan Gonzalo Pizarro y Alonsoon (1510 – 1548) ja hänen legendaariseen retkikuntaansa, joka etsi El Doradon kätkettyä valtakuntaa. Pelin ainutlaatuinen, patentoitu Avalanche-pelimoottori, erinomainen potentiaali ja ajattoman hyvä grafiikka saivat Gonzo’s Questin erottumaan muista kolikkopeleistä, kun se julkaistiin vuonna 2013. Vielä tänäkin päivänä se on yksi markkinoiden pelatuimmista kolikkopeleistä.

Kuinka pelata Gonzo’s Questia

Ennen kuin rullat lähtevät ryöppyilemään Gonzon silmien edessä, sinun on asetettava panokset, ja se voidaan tehdä seuraavalla tavalla:

  1. Taso +/- -painikkeilla ja Kolikkoarvo +/- -painikkeilla asetat haluamasi panosalueen.
  2. Max Bet auttaa sinua asettamaan maksimipanoksen napin painalluksella sen sijaan, että joutuisit tekemään sen manuaalisesti.
  3. Autoplay-painike pyörittää rullia automaattisesti valitun määrän kertoja, jos et halua pyörittää niitä itse.
  4. Jos et ole automaattisten toimintojen ystävä, voit saada rullat liikkeelle painamalla Spin-painiketta.

Pelin ominaisuudet

Gonzo’s Questissa on 5 kiekkoa, 3 riviä ja 20 kiinteää voittolinjaa, ja sitä voi pelata kaikilla laitteilla 20 sentistä 50 euroon per kierros. Peli alkaa tarinankerronnallisella videopaketilla, joka johtaa Gonzon hyppäämiseen toimintaan rullien vasemmalla puolella. Kaikki kiekoilla näkyvät symbolit ovat läsnä muinaisten kivien muodossa, joissa on naamiokaiverruksia.

Korkein näistä pystyy tarjoamaan maksimivoiton, joka on 125-kertainen panos, kun kyseessä on viisi samanlaista yhdistelmää. Hienointa näissä symboleissa on se, että ne voivat jäädä kiinni lumivyöryyn, johon palataan hieman myöhemmin. Pelissä on myös wild-symboli, joka korvaa kaikki muut tavalliset symbolit rullilla ja auttaa sinua muodostamaan voittoyhdistelmiä.

Gonzo’s Quest tarjoaa pari mielenkiintoista ominaisuutta, mutta ehdottomasti mielenkiintoisin niistä on jo aikaisemmin mainittu Avalanche Multipliers -toiminto. Pohjimmiltaan slotin rullat liikkuvat kaskadimaisesti, jotka muistuttavat lumivyöryä. Jokaisesta uudesta käynnistämästäsi Avalanche-pyörteestä voitat kertoimen.

Avalanche kertoimet

Joka kerta kun avalanche alkaa, voittoon sisältyvät symbolit räjähtävät ja katoavat, jättäen aukkoja uusille symboleille. Jos uusi voitto muodostuu, sama prosessi jatkuu, kunnes uusia voittoja ei enää voi muodostua. Avalanche-toiminto ei kuitenkaan tee muuta, sillä myös kertoimet tulevat voimaan. Tämä kasvaa jopa 5-kertaiseksi, kun neljäs Avalanche on tapahtunut.

Kertoimet näkyvät rullien yläpuolella, ja ne voivat olla x1, x2, x3 ja x5. Ensimmäinen lumivyöry antaa x1-kertoimen, toinen lumivyöry antaa x2-kertoimen, kolmas lumivyöry antaa x3-kertoimen ja 4 tai useampi lumivyöry antaa x5-kertoimen.

Avalanche-toiminto pysyy toiminnassa myös tämän kierroksen aikana, mutta jokaisen peräkkäisen lumivyöryn kertoimia korotetaan, ja maksimissaan 15-kertainen kerroin tulee käyttöön tämän toimintakierroksen aikana. Tästä voit todella kasvattaa voittojasi, varsinkin kun otetaan huomioon, että wild-symboli pysyy toiminnassa myös ilmaisputoamiskierroksen aikana.

Vapaa pudotus

Jokainen panoslinja, joka sisältää 3 Free Fall -symbolia, aktivoi 10 Free Fall -symbolia. Free Fall -symbolien on ilmestyttävä peräkkäin alkaen vasemmanpuoleisimmasta rullasta. Lisää Free Falls -symboleita voi voittaa itse toiminnon aikana. Lisäksi Free Falls voi antaa x3-, x6-, x9- tai x15-kertoimia.

RTP ja varianssi

Gonzo’s Questin teoreettinen RTP on 96 %, ja näin ollen se kuuluu keskinkertaisen tai korkean varianssin kolikkopelien keskivertoluokkaan. Näin hienojen visuaalisten ja äänitehosteiden sekä ainutlaatuisen rullien liikkeen ansiosta tämä peli ansaitsee ehdottomasti ainakin yhden kokeilun. Kaiken tämän lisäksi kannattaa valmistautua suuriin voittoihin, sillä tässä pelissä suuret voitot ovat yleensä todella suuria voittoja.

Tuomio

NetEnt-brändiltä on muutama peli, jotka ihmiset muistavat aina. Starburstin ja Dead or Aliven kaltaiset nimikkeet erottuvat joukosta, mutta Gonzo’s Quest on ehdottomasti näihin aivan loistava lisäys.

Tämä peli toimii kaikilla sylintereillä, aina sen upeasta grafiikasta ja animaatioista sisäänrakennettuihin erikoisominaisuuksiin asti.

Gonzo’s Questista kannattaa muistaa myös se, että voit voittaa Free Falls -ominaisuuden aikana panoksesi reilusti yli 1800-kertaisena yhdellä pyöräytyksellä. Se on valtava tavoite, ja se on varsin saavutettavissa, kiitos huippu kertoimien ansiosta. Kaiken kaikkiaan ei ole mikään ihme, että tästä on tullut yksi kehittäjän suosituimmista nettikolikkopeleistä. Se pääsee siis parhaat pelit listoille heittämällä.

Älä missaa myöskään huikeaa erikoisversiota

Gonzo’s Questista on saatavilla myös erittäin suosittu Megaways-versio, jota et ehkä halua jättää väliin. Gonzo’s Quest Megaways -niminen versio tarjoaa jopa 117 649 tapaa voittaa ja voittopotentiaali on jopa 21 000 kertaa panos.

Lue myös: Finn and the Swirly Spin arvostelu

Kommentoi