Post thumbnail

Vengeful Guardian: Moonrider on lumoava paluu 90-luvun toiminta-alustapeleihin, joka vetoaa takuulla kaikkiin haastavaa nostalgiatrippiä etsiviin.

Kahden miehen tiimin, JoyMasherin, kehittämä ja The Arcade Crew:n julkaisema Vengeful Guardian: Moonrider on retrohenkinen toimintatasohyppelypeli, jossa pelaajat pukeutuvat nimikkosotilaan rooliin ja taistelevat kahdeksan sivuttain rullaavan raivon vaiheen läpi. Tarkoituksena on yrittää kaataa cyberpunk-henkisen dystopian hirmuhallinnon.

Peli on omistettu klassiselle tasohyppelylle ja se keskittyy täysin tiukasti suunniteltujen, jopa ahdistavien tasojen suorittamiseen. Ne perustuvat tarkkoihin motorisiin taitoihin ja moniin uusintayrityksiin.

Tuloksena tästä taidokkaasta suunnittelutyöstä on nostalginen, haastava ja palkitseva kokemus meille, jotka haluamme kokea uudelleen ysärin klassisen pelaamisen aikakauden.

JoyMasher on tunnettu siitä, että sen pelit ovat klassikkotyylisiä tasohyppelyitä ja niissä on paljon hienostuneiden adaptaatioiden luomista. Peligenre on muuttunut vuosi vuodelta kapeammaksi, mutta onneksi kaikki valmistajat eivät ole antaneet sen kuivua kasaan kokonaan.

Julkaisupäivä: 12.1.2023
Alustat: PS4, PS5, PC, Xbox One, Xbox Series S/X, PC, Nintendo Switch
Kehittäjä: JoyMasher
Julkaisija: The Arcade Crew

Kahdeksan vaihetta pitävät sinut kiireisinä

Vengeful Guardian: Moonrider pitää kirjaa suorittamisajoista sekä kirjainarvosanaa jokaisesta vaiheesta, jonka olet suorittanut. Vaikka tässä pelissä on yhteensä vain kahdeksan vaihetta, sillä on suuri uudelleenpeluuarvo erityisesti jos sinussa on perfektionistin vikaa.

Vaikka pelisuunnittelu ei olekaan täysin omaperäinen, siihen on onnistuttu löytämään lähes täydellinen tasapaino haastavan taistelun ja tarkasti ajoitetun tasohyppelyn välillä. Pelattavuuden ainoat suuret ongelmat ilmenevät tietyissä pomotaisteluissa.

Tiimimme mielestä kaikki loppuvaiheen loppupomot ovat erinomaisesti suunniteltuja ja mukaansatempaavia. Sen sijaan jotkut keskitason pomot tuntuvat ehkä hieman turhilta ja hitailta, mikä kieltämättä paikoin rikkoo pelattavuutta.

Nämä pomot tuntuvat ei hurjilta, vaan pikemminkin tylsiltä koska niillä on hyvin toistuvat hyökkäysmallit ja massiiviset (näkymättömät) terveyspalkit. Vaikka tiettyjä pomoja voitkin torjua erilaisilla strategioilla, useimmat ovat immuuneja luoville ratkaisuille. Tämä on suora seuraus siitä, että niiden tuhoisten hyökkäysten kanssa olevat pitkät voittamattomuusjaksot estävät niitä voittamasta.

Tämä korkea volatiliteetti tässä ominaisuudessa valitettavasti pakottaa sinut pelaajana hitaisiin ja toistuviin strategioihin. Ne taas syövät arvokasta aikaa nopeusjuoksujen aikana.

Vengeful Guardian: Moonrider 2023: Virallinen traileri

Keräilyesineet ja tasojen vaihtelevuuus

Vaikka Vengeful Guardian: Moonrider on hyvin lineaarinen verrattuna muihin vastaaviin Metroidvania-peleihin, jokaiselta tasolta löytyy silti keräilyesineitä, joista osa on piilotettu melko hyvin.

Nämä keräilyesineet ovat voimamoduuleja, ja ne antavat sinulle tiettyjä pelattavuusparannuksia tai jopa esteettisiä vaihtoehtoja. Nämä tehomoduulit pysyvät jatkuvasti saatavilla, vaikka hahmosi kuolisi, ja niitä voi varustaa kaksi kerrallaan. Nämä tarjoavat myös, yhdessä vaiheiden suorittamisen jälkeen myönnettävien erikoisliikkeiden kanssa, ainoan pelistrategian, joka ei liity puhtaasti mekaanisiin tekniikoihin.

Vaikka tasojen vaihtelevuus onkin pelissä rajallista, on myös miellyttävän yllättäviä katkoksia perinteisestä sivuttaisrullauksesta, kuten pyöräajojahti. Vaikka nämä poikkeamat keskeisestä pelistä eivät ole erityisen yksityiskohtaisia tai vaikeita, ne tarjoavat mukavaa vaihtelua tavalliseen pelattavuuteen ja pitävät pelin freesinä koko ajan.

Vengeful Guardian: Moonrider on peli, joka on suunniteltu tiettyä pelaajakuntaa silmällä pitäen. Joillakin pelaajilla, erityisesti niillä, jotka eivät ole genrestä kovin perillä, voi olla vaikeuksia sopeutua pelin tarjoamiin puhtaasti teknisiin haasteisiin. Vaikeusasetuksia ei ole, mutta sinulle tarjotaan useita puolustuskykyisiä tehomoduuleja, joista yksi annetaan ensimmäisen pelin päättymisen jälkeen. Tämä moduuli vähentää otetun vahingon kokonaismäärää, mutta se myös rajoittaa maksimitason sijoituksen B-luokkaan.

Tyylillinen toteutus

Tyylillisesti Vengeful Guardian: Moonrider on läpikotaisin 16-bittinen peli. Pikseligrafiikka sekä vihollismallit ja karttasuunnittelu tuovat tarkoituksella mieleen 90-luvun futuristiset dystopiat, kuten Shadowrun tai Robocop

Pelissä on jopa valinnainen CRT-televisioruutu, joka näyttää vakuuttavan vanhanaikaiselta. Musiikki ja äänisuunnittelu ovat muun pelin tavoin uskollisia retrovisiolle. Äänekkäät, räikeät kuoleman äänet ovat riittävän lo-fi, ja syntetisaattorin arpeggiot ja sekavat rumpubiitit sopivat pelin vahvasti nostalgiseen tunnelmaan.

Kaiken kaikkiaan Vengeful Guardian: Moonrider on loistava kunnianosoitus 1990-luvun 16-bittisille tasohyppelypeleille. Muutamaa pomotaistelua lukuun ottamatta pelattavuus tuntuu nopealta ja jännittävältä, vaikka se on mekaanisesti tarkoituksella vanhentunut.

Vengeful Guardian: Moonrider hylkää suositut trendit ja pyrkii muistuttamaan pelaajia lineaarisen toiminnan puhtaudesta, jossa harvoin mitään toistetaan.

Moonrider itse kieltäytyy ohjelmoinnistaan. Hän on synnynnäinen kapinallinen, ja valtion totalitaaristen lakien noudattamisen sijaan hän pyrkii rankaisemaan pahoja, jotka pitävät voimattomia saappaansa alla.

Kaupungissa on kuusi muuta vartijaa, ja Moonriderin on löydettävä heidät valitsemalla näyttämönsä. Jokaisessa tasossa on omat kikkailunsa ja ovelat kunnianosoitukset klassikkopeleille.

Risut

Ainoa asia, joka pelistä Vengeful Guardian: Moonrider puuttuu, on hyvä CRT-suodatin, joka antaisi sille aitouden vuoksi karun tekstuurin. Mukana oleva vaihtoehto ei riitä, vaan se häivyttää koko kuvan. Tästä mitättömästä puutteesta huolimatta pelaajat ja erityisesti retron harrastajat eivät löydä hienompaa 2D-lineaarista toimintatasohyppelyä, joka olisi tehty tämän sukupolven aikana.

Vengeful Guardian: Moonrider ilmestyy 12. tammikuuta PC:lle, Nintendo Switchille, Playstation 4:lle ja Playstation 5:lle. Game Rant sai PC-koodin tätä arvostelua varten.

Yhteenveto

Vengeful Guardian: Moonrider jäljittelee miltei virheettömästi vanhan koulukunnan tasohyppelypelien ääntä, tyyliä ja pelattavuutta. Pelin kulku on tasapainossa uskomattoman nopean ja reagoivan taistelun sekä tasohyppelyelementtien välillä. Nämä on suunniteltu hidastamaan sinua pelaajana ja pakottamaan sinut suunnittelemaan huolellisesti jokaisen liikkeesi. Vain näin voit saavuttaa parhaan mahdollisen ajan.

4 tähteä: ★★★★

Kommentoi