Post thumbnail

Yhteistyö- ja moninpelit ovat täydellinen tilaisuus näyttää videopelitaitosi. Yhdessä pelattavat pelit ovat sisällöltään ja toiminnoltaan monipuolisia, ja voisi melkeinpä sanoa, että vain mielikuvitus on niissä rajana. Parhaat yhdessä pelattavat pelit tekevät illanistujaisista tai ihan vaan perus arjesta hitusen kiinnostavampaa.

Crash: Nitro Fueledista Call of Dutyn aina Minecraftiin, Borderlands 2:een ja Fortniteen on pelaajille tarjolla aivan valtavasti vaihtoehtoja, joista voit valita. Nappaa siis suosikkikonsolisi, kokoa joukkosi ja valmistaudu! Eikä sinun tarvitse välttämättä pelata vain oman tutun porukkasi kanssa. Tuntemattomien kanssa pelaaminen tuo tapahtumiin lisää vauhtia, jännitystä ja uudenlaisia haasteita. Siksi tiimimme keräsi yhteen parhaat moninpelit, joita voit pelata PC:llä tai konsoleilla.

Valitsimme aivan tarkoituksella tälle listalle pelejä kaikista genreistä, jotta täältä löytyy jokaiselle jotakin. Katso lista, löydä uusia suosikkeja ja kommentoi jos joku mielestäsi listalta puuttuva yhdessä pelattava peli tulisi lisätä tänne!

Paras yhteispeli Fortnite

Fortnite

Parhaat yhdessä pelattavat pelit -lista ei ole missään tärkeys- tai paremmuusjärjestyksessä, mutta ei silti liene sattumaa että juuri Fortnitesta aloitamme. Fortnite on maailmanlaajuinen ilmiö, joka jatkaa kasvuaan uuden sisällön ja popkulttuurin risteytysten jatkuvan virtauksen ansiosta. Tämä ilmaiseksi pelattava battle royale tarjoaa paljon sisältöä ja vaihtelua, olitpa sitten voittoa kaipaava pelaaja tai virtuaalimaisemaa kavereiden kanssa haluava.

Tunnettujen kasvojen, kuten Lokin, Teräsmiehen, Rick and Mortyn ja Lebron Jamesin, mukaan ottaminen on fiksu veto, joka takuulla pitää Fortniten otsikoissa.

 • Alusta: Battle Royale
 • Alustat: PC, PS5, PS4, XBX/S, XB1, Switch, iOS, Android.
 • Pelaajamäärä: Pelaajien määrä: 100

Call of Duty: Warzone

Call of Duty: Warzone on yksi battle royalen uusimmista versioista. Kyseessä on ilmainen verkkomoninpeli, jossa jopa 150 pelaajaa voivat hypätä laskuvarjolla, panssaroitua, ryöstää palkintoja ja taistella viimeisenä jäljellä olevaan joukkueeseen kuulumisesta.

Perinteinen Call of Duty -toiminta on skaalattu suuremmaksi valtavilla kartoilla, ajoneuvoilla, ainutlaatuisilla operaattoreilla ja useilla eri pelimuodoilla. Nämä vaihtuvat kausittain. Warzone tukee crossplay-toimintoa. Tämä merkitsee sitä, sinä ja ystäväsi voitte muodostaa ryhmän riippumatta siitä, miten tai missä pelaatte videopelejä.

 • Genre: Battle Royale
 • Alustat: XBX/S XB1: PC, PS5, PS4, XBX/S XB1
 • Joukkueen koko: 1 – 4

Parhaat yhdessä pelattavat pelit Among Us

Among Us

Tämä indie-peli julkaistiin jo muutamia vuosia sitten, mutta sen suosio kasvoi huimasti koronapandemian aikana mobiiliversion sosiaalisten näkökohtiensa ja ilmaispelattavuudensa ansiosta.

Among Us on mielenkiintoinen päättelypeli, jossa sinä ja ryhmä pelaajia miehitätte avaruusaluksen, mutta yksi pelaajista on muodonmuuttaja. Muodonmuuttaja häiritsee kotimatkaa yrittämällä murhata kaikki aluksella olevat. Kun ruumiista on ilmoitettu, äänestätte siitä, kuka on syyllinen. Jos äänestys onnistuu, murhaaja heitetään avaruuteen. Jos ei, muukalainen on vapaa tekemään uusia rikoksia.

Varsin yksinkertainen, mutta sitäkin koukuttavampi!

 • Genre: Sosiaalinen, päättely
 • Alustat: PC, PS4, XB1, Switch, iOS, Android
 • Pelaajamäärä: 4 -15

NBA 2K20

Paras tapa saada itsesi mukaan pallopeliharrastuksen pariin ilman, että nouset sohvalta, on pelata muutama NBA 2K20 -peli. NBA 2k20:ssä on realistisemmat pelaajaohjaukset, kehittyneet heitot ja hienostuneet törmäykset. Nämä sekä uusi dribblausjärjestelmä varmistavat sen, että tarjolla on aidoin koripallokokemus pelien maailmassa.’

 • Genre: Koripallo, Urheilu
 • Alustat: PC, PS4, XB1, Switch
 • Joukkueen koko: 1 – 50

Super Smash Bros. Ultimate

Joskus haluat pelata kavereidesi rinnalla, kun taas joskus haluat tuhota heidät, eikö totta? Super Smash Bros. Ultimate yhdistää yli 70 taistelijaa Nintendon katalogista sekä ekstroja, kuten Sonic the Hedgehog, Snake Metal Gearista ja Ryu Street Fighterista.

Tämä peli on temmoltaan, tyyliltään yliampuva ja kaiken kaikkiaan yksi parhaista verkkopeleistä.

 • Laji: Taistelu
 • Alustat: Switch
 • Pelaajamäärä: 1: 1 – 8

Rocket League

Rocket League yhdistää autourheilun ja FIFA:n. Kyseessä on periaatteessa jättimäinen jalkapallopeli, jota pelataan rantapallolla ja räjähtävillä autoilla. Rocket League on ehdottomasti myös yksi parhaista verkkomoninpeleistä.

Tässä ilmaiseksi pelattavassa kilpa-ajo- ja jalkapallopelissä muokkaat ajoneuvon, muodostat joukkueen ystävien kanssa tai liityt satunnaisiin pelaajiin verkossa, ja sitten pusket, tönäiset ja lyöt palloa kohti maaliverkkoa. Kuulostaa simppeliltä, eikö totta? Sitä se myös on.

Rocket League on osoittautunut niin menestyksekkääksi, että sitä pelataan nykyään kilpailullisessa eSportsissa ja se saa säännöllisesti uutta sisältöä, joten aina on lukemattomia hyviä syitä palata kentälle.

 • Genre: Urheilu, kilpaurheilu
 • Alustat: PC, PS5, PS4, XBX/S, XB1, Switch.
 • Joukkueen koko: 1 – 4

GTA Online

Vaikka GTA V julkaistiin miltei yli kymmenen vuotta sitten, pelin moninpeliosuus on yhä vahvempi ja pelaajamäärä kasvaa vuosi vuodelta. GTA Online on jaettu sosiaalinen tila, jossa voit ajaa kilpaa, taistella ja kilpailla pelaajia vastaan verkossa ympäri Los Santosin maisemia ja rakentaa samalla rikollisimperiumia.

Rockstar laajentaa verkkokokemusta joka vuosi uudella sisällöllä, kuten co-op-ryöstöillä, deathmatch-areenoilla ja Hot Wheelsin kaltaisilla kilparadoilla. Tekemistä tässä pelissä todellakin riittää, myös vaativampaan makuun, ja koska next-gen-päivitys on tulossa pian, ei vieläkään ole liian myöhäistä hypätä mukaan.

 • Genre: MMO
 • Alustat: PC, PS4, XB1
 • Pelaajamäärä: Pelaajien määrä: 1 – 30

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Alkuperäinen Final Fantasy XIV oli valtava ja valitettava epäonnistuminen. Tonneittain uutta sisältöä ja uudelleenjulkaisu Realm Reborn -nimimerkin alla saavat kuitenkin aikaan sen, että tästä Final Fantasy -pelistä on tullut yksi parhaista nykyään saatavilla olevista verkkopeleistä.

Pelisivusto IGN kuvailee Realm Rebornia jopa ehdottomaksi parhaaksi MMO:ksi. Sen mukaan tähän peliin on mahdollista sijoittaa lukemattomia tunteja aikaa.

 • Genre: MMO
 • Alustat: PS5, PS4, XBX/S, XB1.
 • Seurueen koko: 1 – 8

Fall Guys: Ultimate Knockout

Yksi vuoden 2020 suosituimmista peleistä oli Fall Guys: Ultimate Knockout. Tämä pallottomista japanilaisista peliohjelmista inspiroitunut verkkomoninpeli ottaa mukaan 60 tumpeloa hahmoa ja lähettää heidät kovan luokan estekentille. Jokaisella kierroksella kentän läpäisee aina vähemmän hahmoja, ja lopulta yksi pelaaja kruunataan koko setin mestariksi.

Fall Guys tarjoaa enemmän kuin toimivan sekoituksen slapstick-komediaa ja kilpailuhenkistä kaaosta. Lukuiset, mielikuvitukselliset kausitapahtumat, uudet radat ja puvut antavat paljon syitä jatkaa pelaamista kerrasta toiseen.

 • Genre: Juhlat, Huumori
 • Alustat: PC, PS4, XB1, Switch
 • Pelaajamäärä: Pelaajat: 1: 60

Animal Crossing: Horizons: New Horizons

Ehkä yllättävin peli, joka löytyy Parhaat yhdessä pelattavat pelit -listaltamme, on monen mielestä Animal Crossing: Horizons: New Horizons tarjoaa värikästä ja mieliinpainuvaa menoa. Tällä kertaa olet uusin asukas saariparatiisissa, joka on täynnä mahdollisuuksia. Askartele, kerää, kalasta ja rakenna täällä ikioma, täydellinen yhteisösi.’

Kutsu sitten oikean maailman ystäviäsi katsomaan saaresi utopiaa tai pakkaa laukkusi ja lähde matkalle heidän saarelleen. Lapsekas toteutus ei haittaa pelielämystä, vaan tekee kaikesta kutkuttavan hauskaa.

 • Genre: Sosiaalinen, Sim
 • Alusta: Switch
 • Pelaajat: 1 – 8

Dead by Daylight

Dead by Daylight on aivan ehdoton valinta kaikille slasher-elokuvien faneille. Se on epäsymmetrinen moninpelikokemus viidelle pelaajalle, jossa neljä pelaajaa on pelästyneitä selviytyjiä. He yrittävät paeta, kun taas viides pelaaja on tappaja, jonka tavoitteena on tappaa mahdollisimman monta pelaajaa mahdollisimman raa’asti.

Dead by Daylight vangitsee onnistuneesti kauhuelokuvien jännityksen ja sisältää elementtejä muun muassa Silent Hillistä, Evil Deadista, Screamista, Nightmare on Elm Streetistä, Stranger Thingsistä, Sawista ja Resident Evilistä.

 • Genre: Moninpeli, Kauhu
 • Alustat: PS4, XBX/S, XB1.
 • Pelaajamäärä: 5

Parhaat yhteispelit Minecraft

Minecraft

Minecraft on hyvästä syystä kaikkien aikojen toiseksi myydyin peli. Se on digitaalinen palikkarakennuspeli, joka tarjoaa rajattomia mahdollisuuksia. Tämän pikselipohjaisen helmen hyödyntäminen vaatii kuitenkin hyvää mielikuvitusta. Se mikä tässä pelissä vetoaa ehkä eniten on se, että wsiinä ei ole mitään tiettyä tai oikeaa tapaa pelata.

Sinä ja ystäväsi voitte rakentaa, kerätä ja hengailla maailmoissa sydämenne kyllyydestä. Voit rakentaa piilopaikkoja ja puolustaa niitä öisin hirviöitä vastaan. Tai voit pelata pelkästään luovassa tilassa ja rakentaa inspiroivia rakennelmia. Ne taas voit jakaa muiden pelaajien kanssa ja esitellä niitä myös verkossa.

 • Genre: Rakentaminen, selviytyminen
 • Alustat: PS4, XB1, Switch, PC, iOS, Android.
 • Pelaajamäärä: Pelaajien määrä: 1 – 1

Warframe

Kymmenet miljoonat ihmiset pelaavat Warframea kahdesta syystä: Se on ilmainen ja oikeasti, aidosti erittäin hauska. Kyseessä on jopa neljälle pelaajalle tarkoitettu co-op-räiskintäpeli.

Futuristiseen muukalaismaisemaan sijoittuvassa pelissä pelaajat ovat periaatteessa avaruusninjoja, jotka sotivat muukalaisrotuja vastaan. Destinyn, The Divisionin ja monien muiden verkkopelien tapaan keskeiseen pelattavuuteen kuuluu tehtävien suorittaminen, aseiden, panssarien ja kykyjen parantaminen sekä toistuva etsiminen paremman saaliin saamiseksi.

 • Genre: Toiminta, Roolipelit
 • Alustat: XBX/S, XB1, PC, PS5, PS4, XBX/S, XB1
 • Joukkueen koko: 1 – 4

Mario Kart 8 Deluxe

Parhaat yhdessä pelattavat pelit lista ei olisi mitään ilman Mario Karttia, tästä olemme varmasti kaikki yhtä mieltä.

Mario Kart 8 Deluxe on perheystävällisten kilpa-ajopelien kuningas, ja se on pakko hankkia Switchille. Tämä riehakas ja samaan aikaan nostalginen ja klassinen kilpa-ajopeli on menestynyt kahden konsolisukupolven ajan. Se hallitsee edelleen helppokäyttöisen mutta teknisen kilpa-ajonsa ja rakastettujen hahmojensa ansiosta. Nappaa siis Joy-Con ja hallitse kisaa neljän pelaajan jaetulla ruudulla tai hyppää verkkoon ja kilpaile maailman parhaita pelaajia vastaan.

Varo vain muiden jekkuja!

 • Genre: Huumori, Kisailu
 • Alustat: Nintendo
 • Pelaajamäärä: 1: 1 – 12

Crash Team Racing Nitro

Mario Kart on monen mielestä se ainoa oikea tämän genren peli, mutta kaikilla ei tietenkään ole Nintendoa. Onneksi on olemassa Crash Team Racing. Nitro-Fueled on uusintaversio vuoden 1999 karting-kilpailusta. Se on koukuttavaa, nopeatempoista kilpa-ajoa jopa neljälle kilpailevalle kaverille. Voit myös ajaa kilpaa verkossa täysin satunnaisten pelaajien kanssa.

Kentistä löytyy erilaisia vaikeustasoja jo itsessään, mutta saat myös säädettyä niitä asetuksista ja tehtyä voittamisesta itsellesi – ja muille – vaikeampaa.

 • Genre: Kisailu, Huumori
 • Alustat: PS4, XB1, Switch
 • Pelaajamäärä: Pelaajien määrä: 1: 1- 4

League of Legends

Parhaat pelit voivat toisinaan tuntua aluksi täysin ylivoimaisilta, ja niin tekee tämäkin. Tosin yli 140 mestarin kokeileminen ja itselle sopivan kokoonpanon löytäminen voi olla pitkähermoisimmille pelaajille varsin tyydyttävääkin.

League of Legendsin tavoitteena on kulkea kartalla eliminoimalla hirviöitä ja lopulta tuhoamalla vastustajan tukikohta. Okei, tunnustetaan, tämä nyt ei kuulost mitenkään kovin syvälliseltä. Totuus on silti se, että yhdistäessäsi niin monen hahmon määrän ja riski vs. palkinto -pelin, alat nopeasti ymmärtämään, miksi yli 115 miljoonaa ihmistä pelaa joka kuukausi ja miksi League of Legends on myös esimerkiksi esports-turnausten suosiossa.

 • Genre: Strategia
 • Alusta: PC
 • Joukkueen koko: 1-5

Counter-Strike: Global Offensive

Counter-Strike Global Offensive eli CS: GO on uusin versio tiimipohjaisesta moninpelikokemuksesta, jonka sarjan uranuurtaja oli noin 20 vuotta sitten. CS: GO päivittää klassisen kaavan hienostuneella pelattavuudella, mutta herättää samalla upealla tavalla henkiin alkuperäisen version klassiset toiminnot.

Näitä ovat mm. operaattorit, aseet, pelitilat ja paikat. Mukaan on silti saatu reippaasti myös uutta sisältöä. Olitpa sitten perustamassa kavereiden kanssa ryhmää viettämään iltaa tai jahtaamassa esports-loistoa, Counter-Strike pursuaa merkittävää potentiaalia.

 • Genre: Strategia
 • Alusta: PC
 • Joukkueen koko: 2 – 5

Destiny 2

Liity yhteen yhdestä kaikkien aikojen parhaista verkkomoninpeleistä ja tutki galaksia jatkuvasti laajenevassa toimintaroolipelissä nimeltä Destiny 2.

Jo vuonna 2017 julkaistu ryöstöräiskintäpeli kehittyy jatkuvasti antaen pelaajilleen tarpeeksi syitä jatkaa pelaamista tai hypätä takaisin mukaan tauon jälkeen. Destiny 2 on nykyään pelattavissa myös ilmaiseksi, joten uudet pelaajat voivat tutustua tarinaan kolmen pelaajan co-opissa, yrittää ryöstöretkiä osana kuuden miehen ryhmää ja kaataa randomeja PvP:ssä käyttämättä tähän itse vielä senttiäkään.

 • Genre: Roolipelit
 • Alustat: XBX/S, XB1, PC, PS5, PS4, XBX/S, XB1
 • Joukkueen koko: 1 – 6

Portal 2

Portal 2 on klassinen pulmapeli, joka villitsi kaikki huumorinsa, ainutlaatuisen suunnittelunsa ja mukaansatempaavan tarinansa ansiosta. Innovatiivisen co-op-tilan ja muokkaustyökalujen ansiosta se kestää kulutusta todella hyvin.

Tässä pelissä voit muodostaa tiimejä ystäviesi kanssa ja ratkaista esimerkiksi kahden pelaajan testikammioita. Voit myös kokeilla muiden pelaajien luomia testikammioita ja ilmaisia PC-modeja. Nämä tarjoavat loputtomasti kiinnostavia ja älynystyröitäsi hierovia arvioituksia sekä pulmia.

 • Genre: Pulmat
 • Alustat: PC
 • Pelaajamäärä: Pelaaja: 1: 1 – 2

Parhaat yhdessä pelattavat pelit -lista päivittyy jatkuvasti. Mitä täältä puuttuu mielestäsi? Kommentoi!

Kommentoi