Post thumbnail

Relax Gamingin kovaa menestystä niittäneen Money Train -sarjan vuonna 2022 julkaistu kolmas osa vie pelisarjan tutut villin lännen hahmot tulevaisuuteen. Kelat pyörivät tällä kertaa metallisessa junavaunussa, joka lupaa valtaisia voittoja ja lukuisia voittotapoja. Money Train 3:n maksimijättipotti on 100 000 x panos, mikä tarkoittaa sarjan kirjoitushetkellä tuottoisinta peliä!

Ulkoasu ja symbolit

Koko Money Train 3 -peli on futuristinen versio pelisarjalle tutusta villin lännen maailmasta. Vaikka pelissä on säilytetty elementtejä sen vanhoista versioista, Money Train 3 marssii rohkeasti dystooppiseen tulevaisuuteen ammentaen apokalyptisista teemoista ja huipputeknologian edistysaskeleista. Tämä tuo peliin samalla kertaa sekä aavemaista teollismaisemaa että vanhan ajan tunnelmaa, sekä erityisesti ilmaiskierroksilla ripauksen steampunkia.

Koska pelissä on viisi kelaa ja neljä riviä, voittolinjoja on huimat 40 kappaletta. Kahdeksan perussymbolin (joista neljä on hahmoja) lisäksi on joukko lisäsymboleja, jotka laukaisevat kaikenlaisia bonuksia. Näitä ovat kaasunaamari-Wild, Money Cart Bonus sekä valikoima bonushahmoja.

Money Train 3

Bonukset ja erikoisominaisuudet

Money Train 3 sisältää useita erikoisbonuskierroksia ja muita ominaisuuksia, jotka huolehtivat pelaajan viihtyvyydestä. Respin-ominaisuus voi käynnistyä minkä tahansa tappiollisen kierroksen jälkeen. Tällöin yksi symboli muuttuu ns. sticky-symboliksi eli tarrautuu paikalleen, minkä jälkeen jäljellä olevat kelat pyörivät uudelleen, kunnes symboleita ei enää tule. Toinen mielenkiintoinen ominaisuus on Money Cart -bonuskierros. Se käynnistyy, kun vähintään kolme BONUS-symbolia esiintyy millä tahansa kelalla. Uusi, pronssinen junavaunu ajelee kuvaan, ja keloille ilmestyy symboleja, jotka osoittavat panoksen kertoimia.

Kelat alkavat pyöriä ja bonushahmosymbolit ilmestyvät, mikä moninkertaistaa panoksen tietyillä summilla. Bonuskierrosten aikana on jopa mahdollisuus saada kaksi lisäpaikkaa enintään seitsemälle kelalle! Seuraa, kuinka voittosi nousevat ja nousevat, kun rahajuna jatkaa kelojen pyörittämistä ja kerryttää bonusta bonuksen päälle.

Vaikka peruspeli edustaa takuuvarmaa viihdettä, todellinen seikkailu alkaa eittämättä bonuspelissä. Tälläkin kertaa pelaajaa odottaa 3 uudelleenpyöräytyksen kokemus, joka nollautuu aina, kun symbolit laskeutuvat keloille. Aiempien versioiden symboleista pitävien pelaajien ei hätkähtää tässäkään pelissä, sillä kaikki symbolit ovat samat Reset Plus -symbolia lukuun ottamatta. Pelintekijät ovat kuitenkin päättäneet piristää pelimaailmaa muutamilla erikoissymboleilla. Näitä ovat esimerkiksi Absorber, joka kerää ja tyhjentää kelat, jotta tulevilla kierroksilla saadaan lisää symboleja. Tommy Gun Payer ja Sniper sen sijaan ovat kaksi räjähtävää symbolia, kasvattaen symbolien arvoa suurella sysäyksellä.

Tavalliset erikoissymbolit sikseen, sillä tosiasia on, että Persistent-symbolit ovat tämän pelin kerma. Persistent-symboleita esiintyy eri versioina: Collector, Payer, Sniper, yhdistelmä Collector-Payer, Necromancer sekä upouusi Shapeshifting. Jälkimmäinen aktivoi satunnaisesti yhden erikoissymboleista jokaisella uudella pyöräytyksellä. Kaikki Persistent-symbolit jäävät kelalle pelin loppuajan ajaksi suorittamaan toimintoaan.

Kannattaako tämä junamatka?

Tätä kolikkopeliä on odotettu pitkään, ja pelikokemuksen perusteella voidaan todeta, että odotus on todellakin palkittu. Hittipelien jatko-osat ovat haastava alue, sillä muutosten ajatellaan usein vahingoittavan alkuperäisiä, rakastettuja elementtejä. Relax Gamingilla on varmasti ollut tämä mielessä, kun tätä mestariteosta on kalibroitu suurella huolellisuudella ja tarkkuudella.

Suunnittelu on hyvin samankaltainen kuin aikaisemmissa versioissa, mutta peli on saanut mukavan kiillotuksen ja futuristisen silauksen. Jo peruspelissä voi saada aika ajoin kunnollisia voittoja, mutta arvokkaammat hahmot sekä tuottoisa Respin-ominaisuus muodostavat suurimman osan korkeimmista voitoista. Respin-ominaisuus on hyvin samanlainen kuin edellisessä versiossa, jossa voi kerätä suuria saman symbolityypin klustereita käyttämällä niiden triggeröimiä uudelleenpyöräytyksiä, mutta tässä pelissä on hieman erilainen lähestymistapa voittokertoimeen, joka voi tuottaa jopa 3x symbolin arvon.

Relax Gaming on todella onnistunut luomaan tähän slottipeliin upeita uusia erikoissymboleita, jotka kietoutuvat saumattomasti muiden symbolien lomaan. Erilaisia tulosyhdistelmiä on kattava määrä, mikä takaa sen, että mikään bonuspeli ei ole samanlainen, ja lisäksi tuntuu heti, että peliin on todella vaikea kyllästyä. Potentiaalit ovat todella huimia tässä slottipelissä, jossa pelaajat voivat onnistua voittamaan jopa 100 000 kertaa asetetun panoksen verran.

Peruspelin RTP on esimerkiksi joillakin suomalaisille 94 % ja kaikkien ostettujen ominaisuuksien RTP on 94,61 %, mikä edustaa melko tyypillistä kolikkopelien palautusprosenttia. On myös tärkeää huomauttaa, että pelissä on korkea volatiliteetti, mikä tarkoittaa sitä, että pelisaldo voi todennäköisesti jäädä miinuksen puolelle, sillä pieniä voittoja voi olla tiedossa hyvin vähän, mutta toisaalta korkeiden voittojen mahdollisuus on suurempi.

Tämä Relax Gamingin suositun pelisarjan kolmas osa todella houkuttelee pelaajan dystooppiseen maailmaansa. Kyseessä on uskomattoman vauhdikas ja mieleenpainuva junamatka, jossa upeat hetket odottavat seikkailunhaluisia matkustajia. Money Train 3 on peli, jossa futurismi ja steampunk kohtaa uskomattoman hyvin sarjan aiemmin rakastettavat ominaisuudet. Näin se on taas nähtävä, Relax Gaming valmistaa yhdet markkinoiden parhaat pelit.

Kommentoi