Post thumbnail

Hall of Gods on jännittävä norjalaisen mytologian teemapeli NetEntiltä. Se on erittäin tyydyttävä peli, jossa esiintyvät sellaiset legendat kuin Thor ja Odin. Jumalten teema on tapahtumarikas heti alusta alkaen. Kun dramaattinen avausotsikkokohtaus on täynnä salamoita ja kaksi vihaista jumalaa tuijottaa toisiaan uhkaavasti ruudun kummaltakin puolelta, tiedät, että pelistä tulee jännittävä.

Norjalaiseen mytologiaan liittyviä pelejä on tusinan verran, mutta Hall of Godsia suurempia ei ole. Se saattaa olla jo iäkäs, mutta se on  tänäkin päivänä yhtä suosittu kuin aina ennenkin. Visuaalinen toteutus kestää epäilemättä ajan hammasta, kuten myös ominaisuudet.

Mutta kuten me kaikki tiedämme, että progressiivinen jackpot saa pelaajat palaamaan takaisin hakemaan lisää. Hall of Gods on tuottanut vuosien varrella useita miljoonien eurojen voittoja. Pelkästään tämän vuoksi on vaikea olla pyöräyttämättä sitä ainakin kerran tai kaksi. Pelissä on kuitenkin muutakin kuin massiivisia voittoja. Katsotaanpa, mikä tekee Hall of Godsista niin menestyksekkään.

Rakenne

Tämä peli on viiden rullan ja kahdenkymmenen voittolinjan tuote, jonka pohjoismaista taustaa sävyttävät jättimäinen pitkä laiva ja melko hurjan näköinen jättiläiskäärme. Myös symbolit noudattavat teemaa, ja alempiarvoisia symboleja edustavat hedelmäarkku, kirves, kaulakoru, Thorin vasara ja kaiverrettu sormus, jotka kaikki on luotu huolellisesti näyttämään norjalaisilta kuvioilta.

Sitten itse jumalat ilmestyvät korkeampien arvojen muodossa. Näihin kuuluvat punapää Idun, juonittelija Loki, Freya, Thor ja tietenkin valkopartainen Odin. Ukkosenjylinän äänitehosteiden ja melko jännittävän rummutuksen tausta soi koko kolikkopelin ajan ja voimistuu, kun kiekkoa pyöritetään.

Rullien pyörimisen jatkuessa rummutus saavuttaa crescendon ja huipentuu uuteen lauluun, kun voitto on saatu. Kaikki tämä vain lisää jännittävää, jumalaista tunnelmaa.

Pelin kulku

Kun avaat Hall of Godsin ensimmäistä kertaa, se saattaa näyttää hieman vanhentuneelta, mutta ei kuitenkaan liiaksi. Sen 5 rullaa ja 3 riviä ovat läpinäkyviä, ja niiden takana on jäinen erämaa. Rumpu jyskyttää ääniraidalla vauhdikkaina hetkinä, kun taas ryöppyävien aaltojen ääni säestää rauhallisempia hetkiä. Se on yksinkertainen mutta tehokas lähtökohta jackpotin metsästykseen.

Alkuun pääsemiseksi panostasoja voi säätää 20 eurosta aina 50 euroon pyöräytystä kohden. Prosenttiosuus jokaisesta panoksesta menee kolmen jättipotin – kahden paikallisen ja yhden yhdistetyn – kasvattamiseen. Rullien yläpuolella istuu todellakin mehukas luku. Kyseessä on Mega-jättipotti, jonka määrä on jatkuvasti miljoonissa.

Sen lisäksi, että jotkut pelaajat etsivät jättipotteja jumalten kanssa, heitä houkuttelee Hall of Godsiin myös sen matematiikkamalli. Tämä johtuu alhaisesta tai keskitasoisesta volatiliteetista ja melko korkeasta osumatiheydestä, joka on 37,15-37,19 %. Tämä takaa melko tasaisen sarjan tyypillisesti vähäarvoisia voittoja.

RTP on melko korkea verrattuna muihin progressiivisiin jackpotteihin, 95,3-95,7 %, ja huomionarvoista on, että mitä suurempi panos, sitä suurempi todennäköisyys jackpotin laukeamiselle on (kuten monissa suurissa progressiivisissa jackpot-kolikkopeleissä). Potentiaali Hall of Godsin aikana (Mega Jackpotia hetkeksi laskematta) on myös vankka sen mukana tulevien ominaisuuksien ansiosta.

Hall of Gods

Ominaisuudet

Hall of Godsissa on kaksi lisäominaisuutta, jotka voivat johtaa kolikkopinoihin onnekkaille sotureille. Pienempi ensin, joka on ilmaiskierroskierros. Sen käynnistää Ravens-symboli, joka on scatter. Kun 3, 4 tai 5 näistä kätevistä symboleista osuu kohdalle, ne palkitsevat 10, 15 tai 20 kierrosta. Ilmaiskierrosten aikana kaikkiin voittoihin sovelletaan x3-kerrointa. Scattereita ilmestyy edelleen, ja kolme tai useampi aktivoi toiminnon uudelleen.

Nyt on vuorossa iso juttu. Thorin vasara ja kilpi on bonussymboli ja avain suuriin rahoihin. Bonuspelin aktivoimiseen tarvitaan kolme symbolia. Kun tämä toiminto käynnistyy, ruutu peittyy kilvillä ja kursori muuttuu Thorin vasaraksi. Pelaajat sitten murskaavat kilvet paljastaakseen kolikkosummat tai jackpot-symbolit. Jos kolme samaa kolikkosummaa paljastuu, palkinto maksetaan.

Jos paljastuu kolme samanlaista jättipottia – Mini, Midi tai Mega – voitetaan vastaava jättipotti. Bonuspeli jatkuu, kunnes 3 samaa kolikkosummaa tai jättipottia paljastuu. Näin pelaajat voittavat aina jotain bonuskierrokselta.

Tuomio

Haluat nähdä Hall of Gods -pelin aikana ruudun, jossa Odin pitää ”Onnittelut, voitit Mega Jackpotin” -kylttiä. Kun saat tämän, ei elämä ole enää koskaan entisensä. Näin kävi vuonna 2017 nimettömälle 47-vuotiaalle norjalaiselle uhkapelurille, joka keräsi 7,5 miljoonaa euroa. Tällaiset uutiset takaavat, että Hall of Gods on suosittu myös lähitulevaisuudessa.

Kyllä, se saattaa nyt jo hieman näyttää vanhentuneelta mutta se pystyy edelleen viihdyttämään pelaajia ympäri maailman. Kun kyseessä on matalan tai keskisuuren volatiliteetin toiminta ja korkea osumaprosentti, Hall of Godsia on vaikea voittaa. Tietenkin rullien yläpuolella piilevä massiivinen jättipotti on ylivoimaisesti tärkein vetonaula.

Tiedoksi, että Mega Jackpotin odotettu osumatiheys on 1:2 464 171 peruspelistä. Kertoimet tiukentuvat bonuspelin aikana maksimipanoksella 1:26 618:sta. Joten ei, kaikki eivät tule voittamaan sitä, mutta noin 1 200-kertainen potentiaali on mahdollista ilmaiskierrosten aikana, jättipotti pois lukien.

Vaikka Hall of Gods olisi täyttä roskaa, vedonlyöjät jonottaisivat silti saadakseen Mega Jackpotin. Toinen syy siihen, miksi Hall of Gods on säilyttänyt suosionsa, on sen varsin ystävällinen volatiliteetti ja korkea osumaprosentti. Näistä syistä satunnaiset pelaajat nauttivat edelleen sen jumalten täyttämien rullien pyörittämisestä ja monesta se on edelleen maailman paras peli.

Kommentoi