Post thumbnail

Wild Hearts on Omega Forcen kehittämä ja Electronic Arts EA Originalin julkaisema peli, jossa pääset metsästämään kolossaalista hirviöitä Azumassa, feodaalisesta Japanista innoituksensa saaneessa fantasiamaailmassa. Peli on suoraan sanottuna suorastaan loppumaton tarjotin sekopäisille, massiivisille vihollisille. Se ei ehkä kestä pelinä aikaa ja kulutusta yhtä paljon kuin moni muu, mutta hauskuudesta ei siinä silti ole puutetta.

Wild Heartsissa on kyse hirviöiden tappamisesta tai niiden metsästämisestä. Minaton- nimistä kylää uhkaavat jatkuvasti hurjat kemonot. Ne ovat valtavia olentoja, jotka tuhoavat ympäristöään silmittömän raivon vallassa. Ne vähät välittävät ihmisrakenteista. joita tuhoavat.

Valtavat kanat, oravat, siat ja monet muut eläimet eivät ole tässä pelissä söpöjä ja rauhallisia, vaan pikemminkin todella vaarallisia. Olet metsästäjänä se ainoa tekijä, jonka on mahdollista estää kylää joutumasta kokonaan jättimäisen puunoksan murskaamaksi.

Valitse kartalta, minkä pedon kanssa haluat tapella. Tiukan jäljittämisen seurauksena löydät hirviön. Se kerää kaikki voimansa varmistaakseen, että tehtävästi ei tule sujumaan helposti.

Julkaisupäivä: 17.2.2023
Alustat: PC, PS5, Xbox Series X/S
Kehittäjä: Omega Force
Julkaisija: Electronic Arts

Taustaa

Jos Wild Heartsia pitäisi jotenkin hyvinkin simppelisti kuvailla, sanoisimme että se on kuin näkisit unta todella korkeassa kuumeessa. Sana horkka kuvailee elämystä ehkä parhaiten, sillä pelikokemus on monin tavoin surrealistinen.

Japanista vaikutteita ottanutta eksoottista valtakuntaa hallitsevat sammaleen ja kukkien peittämät jättiläismäiset myyttiset pedot. Ne tunnetaan nimellä Kemono, ja nämä aikaisemmin rauhanomaiset olennot ovat nyt raivostuneet silmittömästi.

Wild Hearts saa maailmansa tuntumaan samaan aikaan sekä helposti lähestyttävältä että salaperäiseltä. Siinä missä selkeänä esikuvana toiminut Monster Hunter pommittaa sinua valikoilla, EA:n versio antaa ennemmin maailman puhua. Se heittää sinut pää edellä upeaan ympäristöön, jossa pääset kiipeleimään tiesi läpi toinen toistaan upeampien paikkojen.

Laajalle levittäytyvä ja umpeenkasvanut maailma antaa osviittaa elämästä laajemmassa sivilisaatiossa. Sen onnistuu herättämään uteliaisuus tavalla, jota jo mainitun Monster Hunterin suljetut keskukset eivät mielestämme tee. Pelissä on varsin hauska aloitus, mutta älä tuudittaudu siihen: vain hetkeä myöhemmin asiat muuttuvat vähintäänkin oudoiksi.

Wild Hearts antaa sinulle rakentamisen voimat. Kun keräät maagista lankaa, saat mahdollisuuden rakentaa Fortnite-henkisiä rakennelmia kesken taistelun. Käytössäsi on kaikkea jättimäisten pyrstöniskujen estävistä puuseinistä aina kiireellä kasattuun trebuchet-vasaraan asti. Hauskat mekaniikat odottavat käyttäjäänsä!

Wild Heartsin taistelijat näyttävät rehellisesti sanottuna Pokémonien huonosti tehdyiltä jäljitelmiltä. Demonisista kuusisilmäisistä villisioista itiöpäällysteisiin jyrsijöihin, jokainen lautan kokoinen vihollinen on mieleenpainuvan sekopäinen. Vai miltä kuulostaa jo ajatuksenkaan tasolla lentävä orava, joka huutaa kuin delfiini ja ampuu vettä? 😆

Rehellisesti sanottuna on todettava, että yksinpeli menettää kuitenkin ikävän nopeasti viehätyksensä. Onneksi matchmaking on tehty todella helpoksi ja pelaajat voivatkin napin painalluksella etsiä tehtäviä sekä ystävien että tuntemattomien kanssa.

Wild Hearts virallinen traileri

Crossplay ja muut parhaat palat

Wild Heartsin yksi suurimmista eduista on sen mahdollistama crossplay. Jokaisen pelaajan ei siis suinkaan tarvitse pelata samalla laitteella. Voit itse pelata vaikkapa Xboxilla, siinä missä muut pelaavat PC:llä tai PS5:llä.

Erityismaininnan Wild Hearts ansaitsee myös pikamatkustuspaikoista. Niitä on mahdollista saada melkeinpä mihin tahansa kohtaan kartalla. Tämähän poikkeaa pitkälti Monster Huntista, jossa on etsittävä valmiita paikkoja.

Wild Hearts onnistuu tuomaan Monster Hunterista tuttuun kaavaan paljon uusia hauskoja ideoita. Vaikka voidaankin kiistellä siitä, kumman sarjan juoni on parempi. Mielestämme Wild Heartsin tarina tuntuu kuitenkin olevan paremmin integroitu peliin.

Wild Hearts taistelut

Wild Heartsin taisteluissa on loistava sekoitus jotakin hyvin taktista ja samalla pelottavaa. Peli suorastaan pakottaa sinut valitsemaan hetkesi huolellisesti sinua moninkertaisesti suurempia vihollisia vastaan. Nämä viholliset voivat usein saada terveyspalkkisi katoamaan silmänräpäyksessä. Menestyminen Wild Hearsin kutkuttavissa taistelutilanteissa on kiinni yhtä lailla kunkin hirviön, aseiden ja jopa ympäröivän maaston tuntemuksesta kuin se on siitä, että onnistut painalluksissa.

Itse hirviöitä vastaan on hauska taistella. Taistelut voivat olla todellisia haasteita, etenkin silloin kun pelaat yksin. Hirviöiden käyttäytymisen oppiminen on hurjan tyydyttävää. Alun perin vaikea kohtaaminen muuttuu harjoittelun ja hiomisen avulla vähäpätöiseksi.

Wild Heartsissa kampanja asettaa sinut nopeasti vastustamaan vihollista, jota et varmasti pysty voittamaan ilman valmistautumista. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että hirviön osat on kerättäv uuden panssarin valmistamiseksi. Et kuitenkaan voi nostaa varusteiden panssariluokitusta yksitellen. Sen sijaan sinun on mahdollista valmistaa uusia kappaleita.

Varustelujärjestelmät

Verrattuna Monster Hunteriin, Wild Heartsin varustejärjestelmät vaikuttavat yksinkertaisemmilta. Tämä voi olla sekä hyvä että huono asia.

Aseiden päivittämiseen käytettävien asepuiden käyttö on myös mielenkiintoista. Voit muuttaa minkä tahansa aseen tietyn elementin aseeksi. Samalla saat muokattua sen mukana tulevia taitoja. Tämä tarkoittaa samalla toki myös sitä, että aseiden suunnitteluvalikoima Wild Heartsissa on paikoin rajallista.

Emme ole vielä kuin yli puolen välin. Toivottavaa tässä vaiheessa on erityisesti se, että hirviövalikoima muuttuu matkan edetessä nykyistä mielekkäämmäksi. Toistaiseksi olemme pitäneet siitä mitä näemme ja kohtaamme, mutta aina on toki pyrittävä parempaan.

Wild Hearts peliarvostelu

Yhteenveto

Plussaa tämä peli saa hyvin animoiduista, erittäin mukaansatempaavista taisteluista. Wild Heartsissa on luovat ja monipuoliset asetyypit, mikä tekee pelaamisesta mielenkiintoista. Karttasuunnittelu on suorastaan erinomaista, onhan siinä varsin vaikuttavaa vertikaalisuutta. Myös Karakuri-järjestelmä on hyvin toteutettu ja nokkela. Miinusta annamme paikoitellen esiintyvistä kameraongelmista, joistakin tarpeettoman tiukoista ajoitusmekanismeista sekä satunnaisista ruudunpäivitysnopeuden häiriöistä.

Kaiken kaikkiaan kyseessä on kelpo peli, josta riittää iloa pitkälle.

Kolme tähteä ★★★

Tsekkaa myös: Suosituimmat pelit

Kommentoi