Post thumbnail

Blizzard Entertainmentin Diablo 4 julkaistaan 6. kesäkuuta 2023, ja se on jo nyt aiheuttanut shokkiaaltoja roolipeliyhteisössä. Fanit ovat odottaneet innokkaasti nimikkeen julkaisua siitä lähtien, kun se julkistettiin BlizzConissa vuonna 2019.

Kehittäjät ovat lisänneet luolastojen tutkimiseen, roolipeliin, ryöstelyyn ja hack-and-slash-elementteihin ominaisuuksia, kuten PVP-vuorovaikutusta ja avoimen maailman tutkimista. Terävä grafiikka ja vaikuttava visuaalisuus lisäävät myös pelin nautittavuutta, joka tarjoaa jo ennestään nopeatempoista pelattavuutta.
Katsotaanpa, mitä Diablo 4:llä on tarjottavanaan ja miten se voi olla mahtava lisä PS5-pelien toivomuslistallesi vuodelle 2023!

Kehittäjät: Joe Shely ja Luis Barriga
Kustantaja: J: Blizzard Entertainment
Genre: Roolipelit, Toiminta
Yhteysvaatimus: Vain verkossa
Ensimmäinen julkistus: 2019
Julkaisupäivä: 1: kesäkuuta 2023
Alusta(t): PS4, PS5, Microsoft Windows, Xbox One ja Xbox Series X/S.

Diablo 4:n hyvät ja huonot puolet

Seuraavassa kerrotaan, mitä ensimmäiset pelikokemukset PS5:n beta-julkaisuversiosta olivat ja millaisia päätelmiä pelistä voi niiden perusteella tehdä.

Plussaa

  • Ohjainta on mahdotonta laskea alas, kun olet aloittanut.
  • Diablo 4:n synkkä maailma on kauniisti suunniteltu.
  • Grafiikka on terävää, terävää ja yksinkertaisesti erinomaista.
  • Co-op-ominaisuudet eivät ole liian monimutkaisia
  • Pelissä (ja koko pelisarjassa) on mukaansatempaava tarina.

Miinusta

  • Online PVP-kokemuksessa tulee vastaan joitakin ärsyttävyyksiä
  • Verkkopelaamista ei voi keskeyttää
  • Peli ei salli myöskään manuaalista tallennusta

Diablo-sarjan lähtökohta

Vaikka sinulla ei olisi juuri mitään tietoa aiempien Diablo-sarjojen lähtökohdista, voit hypätä tulevaan Diablo 4:ään etkä tunne oloasi eksyneeksi.

Kerrataanpa lyhyesti kaikille uusille tulokkaille.

Diablo-sarjan tapahtumat sijoittuvat myyttiseen maailmaan, joka on jaettu kolmeen valtakuntaan: High Heavens, jossa enkelit asuvat, Burning Hells, joka on demonien koti, ja Sanctuary, jota ihmiset kutsuvat kodikseen.

Enkelit ja demonit ovat olleet sotatilassa ikimuistoisista ajoista lähtien, ja näiden sotien aikana jotkut toisinajattelijat luovat kolmannen maailman – Pyhäkön. Täältä nefaleemit, rauhantahtoisten demonien ja enkelien jälkeläiset, löysivät rauhan suojan.
Nämä nefaleemit synnyttivät sitten ihmisrodun.

Sota löysi kuitenkin pian tiensä myös Pyhäkköön – sekä enkelit että demonit pyrkivät vaikuttamaan ihmiskuntaan ja käyttämään heitä taistelussaan toista vastaan.

Sarja pyörii Diablon ympärillä, joka on yksi seitsemästä Suuresta Pahuudesta, ja joka lopulta imee itseensä kuusi muuta ja muuttuu vahvimmaksi pahuudeksi – Prime Eviliksi. Vanha oppinut Deckard Cain ja korkeiden taivaiden aristokraatti Tyrael ovat sarjan merkittävimmät Diablon vastustajat.

Diablo 3:n loputtua Sanctuaryn asukkaat alkavat herättää henkiin nefaleemiperintöään ja näin ollen vastustaa Diabloa, joka on nyt Prime Evil.

Diablo 4 – Mitä tapahtuu?

Kolme vuosikymmentä Diablo III: Reaper of Soulsin tapahtumien jälkeen Lilith, demoninen hahmo, tekee paluun. Koska enkeli- ja demonivoimat ovat lähes tyhjentyneet, Lilith näkee täydellisen tilaisuuden tarttua valtaan Pyhäkössä, jonka hän auttoi alun perin luomaan ennen kuin hänet karkotettiin tyhjyyteen…

Sinä, pelaaja, voit valita avatarin pelattavista kategorioista – Velho, Barbaari, Rouge, Druidi ja Nekromantikko. Pelin avulla voit muokata hahmosi, päivittää hänen varusteitaan (jotka ovat välttämättömiä pelissä etenemisen kannalta), tutkia luolastoa ja olla vuorovaikutuksessa NPC:iden ja muiden pelaajien kanssa.

Lisäksi pelissä on ikonisia välivideoita, haastavia pomotaisteluita ja erittäin koukuttavaa pelattavuutta!

Pelikokemus

Pelikokemus tuntuu samankaltaiselta kuin aikaisemminkin mutta silti täysin ainutlaatuiselta. Voit pelata vain verkossa – yksinpelikampanjaa ei ole. Pelissä voit valita luokan ja muokata avatarisi mieleiseksesi.

Vietät suurimman osan ajasta nappeja murskaten ja loputtomia luolastokäytäviä juosten, vihollislaumoja vastaan taistellen. Joskus törmäät kymmeniin vihollisiin kerralla, ja sinun täytyy viiltää tämän ruumiiden seinän läpi joukkuetovereidesi avustamana (ja se on syvästi tyydyttävää).

Kun kaadat vihollisaaltoja, löydät mehukasta ryöstösaalista, jota voit käyttää itsesi vahvistamiseen. Lisäksi voit tasonnostolla avata uusia taitoja ja parantaa jo olemassa olevia taitoja taitopuussa. Jos kuitenkin mokaat, ei hätää, voit aina kääntää taitopuuhun tehdyt investoinnit päinvastaisiksi ja kehittää lähestymistapasi uudelleen.

Luolastojen tutkiminen on aika lailla samanlaista kuin muissakin tämän tyylisissä roolipeleissä, joissa on paljon haarautuvia käytäviä ja palkintoja tutkimisesta. Kaiken kaikkiaan pelattavuus on erittäin koukuttavaa, vaikka se joskus toistuu, koska peli on niin palkitseva.

Diablo 4 peliarvostelu

Visuaalinen esitys

Huolimatta pelin synkistä puitteista, visuaalinen ilme on varsin vaikuttava. Grafiikka ei ole vain selkeää ja terävää vaan myös erittäin realistista. Tulet hämmästymään siitä, miten yksityiskohtaisesti luolastot, hahmot ja viholliset on kuvattu.

Ainakin me olimme todella vaikuttuneita pelin erinomaisesta visuaalisesta esityksestä. Myös välivideot, kuten aiemmissakin Diablo-peleissä, on tehty moitteettomasti. Soundtrackit, kuten Sylosiksen I Sever, Unleash The Archersin Awakening ja The Raven Agen Bloom of the Poison Seed, lisäävät myös pelin mielenkiintoa.

Esitys on enemmän kuin vaikuttava, siitä ei ole epäilystäkään.

Ongelmat ja parannusehdotukset

Joidenkin mielestä pelin pelaaminen edellyttää jatkuvaa internetyhteyttä. Yksinkertaisesti sanottuna pelistä ei ole yksinpeli- tai offline-versiota. Emme aio mainita tässä beta-version vikoja ja ongelmia, koska niitä on odotettavissa.
On kuitenkin yksi asia, joka pisti silmään.

Erään pelisessiomme aikana jouduimme odottamaan melkein tunnin päästäksemme hyppäämään peliin (odotusjono voi olla julma). Toivottavasti kehittäjät korjaavat tämän pelin varsinaista julkaisua varten.

Yleinen tuomio

Voimme sanoa varmuudella, että peli on sekä visuaalisesti vaikuttava että erittäin koukuttava. Sinun ei tarvitse olla pitkäaikainen Diablo-fani hypätäksesi tähän roolipeliin, vaan jos etsit hyvää hack-and-slash-kokemusta, tämä on täydellinen sinulle.

Diablo 4:ssä, kuten edeltäjissään, on mukaansatempaava tarina, adrenaliinipitoinen pelattavuus ja henkeäsalpaavat välivideot. Mukana on myös tuttu vastustaja – Lilith.
Julkaisua edeltävä beta-versio on antanut erittäin hyvän vaikutelman muutamista ongelmista huolimatta.

Tsekkaa myös osiomme Suosittelemme!

Kommentoi