Post thumbnail

Vampire Survivors on intensiivinen toimintapeli, joka lumoaa pelaajansa ainutlaatuisella pelattavuudellaan ja koukuttavalla etenemisjärjestelmällään. Pelin taianomainen maailma yhdistää klassisen pelikauhun elementit ja omaperäiset luomukset, luoden unohtumattoman pelikokemuksen.

Aloittaessasi pelin koet yksinkertaisen alkutilanteen, mutta pian huomaat sukeltavasi syvään ja monipuoliseen pelimaailmaan. Asettuessasi vastakkain aaltojen voimakkaiden vihollisten kanssa joudut tekemään jatkuvasti päätöksiä, valitsemaan parhaat aseet ja taktiikat, ja strategisoimaan selviytyäksesi yhä vaativimmista haasteista.

Pelin visuaalinen ilme ja äänimaisema kietoutuvat yhteen luomaan kiehtovan tunnelman, ja jokainen pelikerta tarjoaa mahdollisuuden löytää uusia salaisuuksia ja paljastaa pelimaailman syvyyksiä. Vampire Survivors on peli, joka ei vain viihdytä vaan myös kiehtoo pelaajansa ainutlaatuisella sekoituksella haasteita, taitoa ja strategista ajattelua. Oletko valmis astumaan pimeyteen ja kohtaamaan haasteet, jotka odottavat sinua Vampire Survivorsin lumoavassa maailmassa?

Pelin kulku

Vampire Survivors alkaa tarpeeksi yksinkertaisesti. Liikut vain vasemmalla analogisella tikulla ja hyökkäyksesi tapahtuvat automaattisesti säännöllisin väliajoin. Hirviöt lähestyvät tauotta kaikista suunnista, kun väistelet aukkojen läpi ja varmistat, että ne ovat hyökkäysalueellasi. Castlevanian vaikutus on selvä, kun aloitat ruoskalla ja otat vastaan pelottavia olentoja klassisen pelikauhun parista sekä mielikuvituksellisia alkuperäisluomuksia.

Jos kestät 30 minuuttia, Kuolema saapuu hetkessä tappamaan sinut, mutta voit pitää sitä tason ”läpäisynä”.

Jokainen yritys aloittaa sinut perustasolla, vain hahmosi aloitusaseella. Vaikka ne saattavat aluksi tuntua riittämättömiltä, lähes kaikki hyökkäysvaihtoehdot voivat kehittyä mahtaviksi. Ammu veitsisuihkua edessäsi raivatakseen tien. Sulata lepakoiden joukko kävelemällä läpi niiden kanssa valkosipulin ympyräkentän avulla. Piiloudu taistelevien kissojen pilveen ja nauti sekopäisyydestä. Kaikenlaiset aseet, joita voisimme kuvitella, ja useita asioita, joita emme myöskään koskaan olisi voinut uneksia, olivat kaikki käytettävissä.

Vampire Survivors näyttää jonkin toisen pelin huonolta kopiolta. Se ihan rehellisesti sanottuna näyttää siltä, kuin joku olisi ottanut yhden pelin ja vaihtanut kaikki hahmot näyttämään toisen pelin hahmoilta hyödyntääkseen ihmisten kiintymystä kyseiseen omaisuuteen.

Hahmot liikkuvat tasaisesti niukalla ja toistuvalla taustalla. Kaikki on minimalistista. Todella minimalistista. Hahmosi hyökkää automaattisesti kasvavan joukon jäähdytysaikojen perusteella, ja sinulle jää tehtäväksi navigoida vihollisten täyttämiä ympäristöjä.

Kaikki on hyvin simppeliä. Sinun ei tarvitse edes painaa nappia, ellet sitten halua ohittaa arkun avaamisanimaatiota. Liu’utat vain hahmoasi taustalla, keräten esineitä ja liikkuen halkeamista, jotka aukeavat vihollisryhmien välillä. Kaikki tässä pelissä on äärimmäisen yksinkertaista, mutta oudosti pelissä on silti toimiva oppimiskäyrä ja strategista ajatteluakin tarvitaan.

Vampire Survivors peliarvostelu

Pelin idea ja toiminnot

Pääkentillä valitset sankarisi ja putoat suureen avoimeen alueeseen. Viholliset alkavat vyöryä joka puolelta. Voitat heidät, ja he pudottavat kokemuskristalleja, jotka keräät. Joka kerta kun saavutat tason, voit valita päivityksen useiden passiivisten ja hyökkäävien kykyjen välillä.

Tason edetessä suuremmat ryhmät täynnä voimakkaampia vihollisia alkavat kerääntyä. Tavoitteena on vahvistaa itseäsi nopeammin kuin viholliset voivat kasvaa voimakkaammiksi. Lopulta sinun on kestettävä 30 minuuttia ennen kuin Kuolema ottaa tilanteen omiin käsiinsä.

Vaikka tämä on uskomattoman yksinkertainen kaava, paljon strategiaa kehittyy monilla alueilla. Sinun täytyy kokeilla ja selvittää, mitkä aseiden yhdistelmät toimivat parhaiten sinulle. Koska päivitykset ovat jossain määrin satunnaisia, sinun on sitten päätettävä, mihin asioihin keskittyä. Otatko uuden aseen nyt vai käytätkö päivitystä nykyisen aseen tason nostamiseen? Jos päätät jättää tietyn päivityksen väliin nyt, ilmestyykö se myöhemmin, kun tarvitset sitä? Tarvitsetko enemmän hyökkäystehoa nyt, vai voitko käyttää joitain pisteitä onnen tai hyökkäysvoiman parantamiseen?

Olet jatkuvasti tekemässä päätöksiä, punnitsemassa jokaisen satunnaisen esineen hyötyjä ja haittoja tasonnousuprosessin aikana. Enimmillään voit käyttää kuutta asetta yhtä aikaa.

Käytössä on myös kuusi lisävarustetta, jotka muokkaavat aseita ja pelimekaniikkaa, kuten ammusten koon kasvattaminen, jäähdytysajan lyhentäminen tai kokemuspisteiden saamisen nopeuttaminen.

Lisäksi tietyt ase- ja lisävarusteyhdistelmät tarjoavat erittäin voimakkaita evoluutioita, jotka voivat kääntää tilanteen suotuisaksi pimeimmällä hetkellä.

Mitä pidimme

Vampire Survivors ei tyydy vain suorittamaan vähimmäisvaatimuksia. Siihen on panostettu paljon rakkautta, vaikka se ei heti näy erikoisesti valmistetussa ulkoasussa ja yksinkertaisessa esityksessä.

Jokaiselle hahmolle ja viholliselle on kuitenkin hyvät tarinamerkinnät, ja siinä on runsaasti bonustasoja ja salaisuuksia ratkaistavaksi. Pelissä on siis lopulta yllättävää syvyyttä ja substanssia.

Uskomme. että Vampire Survivorsin inhoaminen olisi erittäin vaikeaa kelle tahansa, kunhan ensin vain pääsee mukaan pelin ideaan ja toteutukseen. Yleensä inhoamme sitä, kun peli porautuu aivoihin ja alkaa painaa kaikkia hyvänolon nappeja, koska tästä tulee yleensä tunne että meitä manipuloidaan ja tehokkaasti.

Kuitenkin se, että Vampire Survivors ei edellytä rahan käyttöä ja se tosiasia, että koko pelille on jonkinlainen selkeä päätepiste, tekee siitä varsin houkuttelevan eikä manipuloinnin fiilis haittaakaan.

Vampire Survivors kannattaa ehdottomasti kokea itse, olit sitten pelaamassa sitä Switchillä tai millä tahansa muulla alustalla. Sen yksinkertainen pelattavuus piilottaa vastustamattoman syvyyden. Pidä kuitenkin mielessä, että kun olet sen otteessa, siitä voi olla vaikea päästä irti vaikka paras peli ei välttämättä olekaan.

Lue myös:

Kommentoi