Post thumbnail

On monia syitä, miksi The Last of Us on yksi maailman suosituimmista postapokalyptisista peleistä. Siinä on kaikki, mikä tekee videopelistä mukaansatempaavan, nautinnollisen ja, no, koukuttavan.

Tässä arvostelussa tutustumme tarkemmin tähän peliin. Loppupuolella toivomme, että innostut kokeilemaan sitä ja jopa ryhtymään pelin puolestapuhujaksi. Käsittelemme kaiken visuaalisesta ilmeestä ja äänitehosteista tarinankerrontaan ja hahmoihin.

Kehittäjä: Naughty Dog
Julkaisija: Naughty Naughty Sony Computer Entertainment
Julkaisuajankohta: 14. kesäkuuta 2013
Alusta(t): PlayStation 3, PlayStation 4 (Remastered-versio): PlayStation 3, PlayStation 4 (Remastered-versio)

Last Of Us -pelin pelattavuus

Varkauden ja toiminnan sekoitus pitää sinut valppaana Last of Us Part 1 -pelin aikana. Kulman takana on aina jotain mielenkiintoista, uusi yksityiskohta tai hiipiviä zombeja, joita vastaan taistella.

Tässä post-apokalyptisessa maailmassa sieni-infektio on muuttanut ihmiset zombimaisiksi olennoiksi. Nämä ”tartunnan saaneiksi” kutsutut zombiolennot voivat tappaa tai tartuttaa sinut, jos ne hyökkäävät kimppuusi.

Pelin tavoitteena on navigoida tässä uudessa, pelottavassa maailmassa Joelin, salakuljettajan, roolissa. Hän opastaa nuorta naista, Ellietä, tartunnan saaneiden maiden halki löytääkseen vastarintataistelijoiden ryhmän, joka tunnetaan nimellä Fireflies.

Taistellaksesi tartunnan saaneita vastaan ja selviytyäksesi hengissä, käytettävissä on useita käsityövälineitä. Niihin kuuluvat terveyspakkaukset puremien ja muiden vammojen parantamiseen sekä Molotov-pakkaukset, joita voi valmistaa pelimaailmasta löytyvistä resursseista.

Pelin pelattavuus on jännittävä sekoitus hiiviskelyä, toimintaa ja selviytymismekaniikkaa. Jokainen kohtaaminen on jännittävää ja vaatii strategista liikkumista ja harkintaa.

Valmistaudu etsimään tarvikkeita, valmistamaan aseita ja käyttämään älyäsi vihollisten huijaamiseen, kun navigoit vaarallisissa ympäristöissä. The Last of Us Part 1 on täydellinen sekoitus strategista ajattelua ja puhdasta nautintoa.

Grafiikka ja ääni

Koska kyseessä on post-apokalyptinen peli, voit odottaa näkeväsi kasvillisuuteen käärittyjä rakennuksia, rappeutuneita katuja, hylättyjä ajoneuvoja ja niin edelleen. Se on kuitenkin suunniteltu asiantuntevasti antamaan tuomion ja synkkyyden tunnetta maalaismaisen näköisen suodattimen läpi. Samaan aikaan pelissä on kuitenkin ahdistavan kauniita visuaalisia kuvia pilvenpiirtäjistä, silloista ja muista jäänteistä kauan sitten menneestä maailmasta.

Sanoja ”ahdistavan kaunis” voidaan käyttää myös kuvaamaan taustamusiikkia, joka säestää sinua pelatessasi. Tämä lisää tarinan emotionaalista vaikutusta.

Samalla äänitehosteet ovat hyvin yksityiskohtaisia. Tuulessa kahisevista lehdistä pelaajien jalkojen alla nariseviin äänilautoihin, mitään ei ole jäänyt huomaamatta. Huomio yksityiskohtiin on todella vaikuttavaa.

Viholliset, kuten Clickerit, Bloaterit ja Runnerit, on suunniteltu uhkaaviksi ja pelottaviksi. Ne lupaavat kauhua, jos ne saavat sinut kiinni, mikä lisää adrenaliinia taistellessasi niitä vastaan.

Visuaalien ja äänitehosteiden ansiosta ei voi kiistää, etteikö Last of Us Part 1 ymmärtäisi, mikä tekee pelattavuudesta muutakin kuin pelkän tarinan tai tehtävien. Silmäsi ja silmäsi saavat täysin immersiivisen kokemuksen, josta kannattaa raivota.

Juoni ja hahmot

Jos pidät peleistä, joissa on elokuvan tai tv-sarjan kaltainen juoni, Last of Us on juuri sinua varten. Väsynyt päähenkilö Joel palkataan salakuljettamaan 14-vuotias tyttö nimeltä Ellie pois armeijan karanteenialueelta.

The Last Of Us Part 1

Joel muodostaa alun vastahakoisuudesta huolimatta epätodennäköisen siteen nuoren naisen kanssa. Yksinäisenä haaskaajana on mielenkiintoista, miten Joelin inhimillisyys auttaa Ellietä pysymään hengissä. Yhdessä heidän tehtävänään on löytää Tulikärpäsiksi kutsuttu vastarintataistelijoiden ryhmä. He matkustavat halki maan taistellen tartunnan saaneita vastaan ja taistelevat matkan varrella rosvoryhmiä vastaan.

Hahmojen kehitys ja ääninäyttely vetävät sinut heidän maailmaansa. Tuntuu todella siltä kuin olisit yksi hahmoista, ja tehtävä tuntuu siltä, että se on saavutettava.

Sinut vedetään mukaan heidän maailmaansa, ja ennen kuin huomaatkaan, välität syvästi heidän kohtalostaan. Tämä johtuu siitä, että se on hyvin kirjoitettu ja mukaansatempaava. Lisäksi hahmot ovat samaistuttavia ja sympaattisia, koska suoritukset ovat tunteikkaita ja uskottavia.

Sisältö ja lisäominaisuudet

The Last of Us Part 1:ssä on muutakin kuin tartunnan saaneiden väistelyä tai virstanpylväiden saavuttamista. Mukana on myös monimutkaisia moraalisia päätöksiä, jotka sinun on tehtävä pelaajana. Se kuvastaa karua maailmaa, jossa olet postapokalyptisena selviytyjänä.

Jokaisella päätöksellä on seurauksia, jotka ovat ratkaisevia pelaajan ja hänen läheistensä selviytymisen kannalta. Peli herättää ajatuksia herättäviä kysymyksiä inhimillisyydestä, uhrautumisesta ja siitä, mitä tarkoittaa olla ihminen vaikeissa olosuhteissa.

Kerää verkkopelikaverisi yhteen nauttimaan moninpelitilasta. Pelissä on myös mahdollisuus taistella toisen pelaajan kanssa kiihkeissä selviytymistaisteluissa. Tämä haastava lisäkerros nostaa pelin jännitystä.

Pelin pituus on keskimäärin 14 tuntia, jos keskittyy päätavoitteiden saavuttamiseen. Jos kuitenkin heittäydyt minipeleihin ja muihin sivutehtäviin, 100-prosenttiseen loppuunsaattamiseen menee noin 21 tuntia.

Korkeamman vaikeustason, kuten Groundedin, valitseminen voi kuitenkin johtaa pidempään, jopa 25 tunnin peliaikaan. Pelissä on 12 lukua, ja lukujen nimet saattavat vihjata spoilereita niille, jotka eivät tunne koko tarinaa.

Kokemukset ja johtopäätökset

Tämä on yksi pelottavimmista peleistä. Yksityiskohtien tarkka huomio grafiikassa, hahmojen ilmeissä ja äänitehosteissa tekee siitä niin realistisen. Voi kestää hetken, ennen kuin saat ajatuksesi takaisin todelliseen maailmaan. Mutta tulet varmasti ajattelemaan Last of Us Part 1:tä tehdessäsi muita asioita elämässäsi.

Jos olet uusi tässä peligenressä, pysy päätavoitteissa. Sen jälkeen voit tutustua sivutehtäviin ja jopa harrastaa moninpelitiloja. Harkitse erilaisten päätösten tekemistä toisella kerralla nähdäksesi, ovatko lopputulokset samat.

Oletko siis valmis elämäsi seikkailuun, joka vie sinut täysin erilaiseen maailmaan? Silloin Last of Us osa 1 on täydellinen sinulle. Tämän pelin pelaaminen on muutakin kuin vain lukujen rastittamista. Tarina on mukaansatempaava ja siihen kannattaa kiinnittää huomiota pelin loppuun saattamiseksi.

Tutustu myös: Dead Island 2 arvostelu

Kommentoi