Post thumbnail

Jos on kauhupeli, joka sai pelimaailman kuristusotteeseen, se on Resident Evil 4. Siksi meidän oli pakko pelata uusintaversiota, kun se ilmestyi konsoleille ja PC:lle. Rehellisesti sanottuna Capcom ei tuottanut pettymystä. He toivat meille pelin, joka nousee jopa alkuperäistä korkeammalle.

Aiemmat julkaisut, Resident Evil 2 ja 3, sijoittuivat genressään korkealle. Ne eivät kuitenkaan yltäneet RE4:n vauhtiin ja laatuun. Siinä ei esimerkiksi ole staattisia kamerakulmia kuten aiemmissa versioissa. Tämä Resident Evil 4 (PS5) -peliarvostelu kuvaa kokemuksiammme vuoden 2005 klassikon uusintaversion pelaamisesta.

Pelin kehittäjä: Capcom
Julkaisija: Capcom
Julkaisupäivä: 23. maaliskuuta 2023
Alusta: PS4 & 5, PC, Xbox Seies X tai S: PS4 & 5, PC, Xbox Seies X tai S

Resident Evil 4 Parhaat palat

Pelissä on olkapään yli ulottuva kamera. Kuvittele sitä! Nyt et katsele Leonia etäältä ja saat immersiivisen kokemuksen ammuskelusta. Koska kyseessä on narratiivinen peli, koimme hieman okkulttista kauhutarinan tunnetta joka kerta, kun purimme palan pelastustehtävän palapelistä.

Peli alkaa syrjäisestä kylästä, johdattaa sinut goottilinnaan ja päättää matkan saarelle. Tämän uusintaversion äänimaailma on valloittava. Toisinaan kaukaiset huudot täyttävät ilman.

Useimmat piirteet, liioitelluista äänenpainoista yksioikoisiin vuorosanoihin, pysyvät samoina. Huomasimme kuitenkin, että pelissä ei ole joitakin aiempiin verrattavia pomotaisteluita. Joissakin osissa näitä sitten taas on paljon uusia. Nämä uudet taistelut olivat jännittävä yllätys, joka teki pelistä täysin uudenlaisen kokemuksen. Mutta ne saivat meidät samalla myös nurkkaan lukemattomia kertoja.

Resident Evil 4 (PS5) Remake-parannukset

Capcom osoitti, että heidän kauhupelinsä ovat unohtumattomia, kun antoivat meille Resident Evil 2:n vuonna 2019 ja Resident Evil 3:n vuonna 2020. Resident Evil 2:ssa Leon oli aloitteleva poliisi. Nyt tässä uusintaversiossa hän on erikoisoperaatioiden sotilas pelastustehtävässä. Leon etsii Ashleytä, presidentin tytärtä. Näin ollen olan yli kääntyvä kamera seuraa häntä, kun hän aloittaa seikkailun synkässä kylässä.

Hahmot ja paikat ovat samat kuin alkuperäisessä, mutta kehittäjät ovat keksineet kaiken uudelleen niin, että rakenne säilyy, pelin pysyessä silti tuoreena ja jännittävänä. Kauhu on kirjoitettu kaikkialle, aina maatilan kuolevista eläimistä ränsistyneisiin kulkuväyliin. Pahuus vaanii kaikkialla.

Yksi lisäys, joka tuntui meistä hieman liialliselta, oli alatehtävät. Pelissä pelaaja, erikoisjoukkojen sotilas, tekee arkipäiväisiä tehtäviä, kuten rottien tappamista ansaitakseen spineleitä ja ostaakseen tavaroita kauppiaalta.

Näin ollen voit viettää tunteja tutkimalla näitä uusia ominaisuuksia saadaksesi tietää, mikä oli muuttunut ja mikä ei. Zombit ovat poissa tässä uusintaversiossa. Näiden tilalle on tullut salaperäinen kultti. Jos pelaat Resident Eviliä ensimmäistä kertaa, saatat olettaa, että tämä on aina ollut vakiolaatua kaikissa aiemmissa peleissä.

Kuitenkin meidän kaltaisemme pelaajat, jotka ovat nauttineet tästä pelistä siitä lähtien, kun ensimmäinen peli ilmestyi vuonna 2005, voivat todeta, että Capcom on tehnyt kotiläksyjään. Esimerkiksi asetta voi vaihtaa nyt välittömästi. Sinun ei tarvitse pitää taukoa poimiaksesi jotain inventaarioruudulta.

Resident Evil 4 Remake pelikokemus

Mikään ei valmistanut meitä avaustaisteluun. Se tuli kovaa ja rajusti ja muistutti meitä siitä, että pelasimme tosiaan ennen kaikkea toimintakauhupeliä. Se, mitä seurasi, oli 16 tuntia riemastuttavaa seikkailua eri paikoissa syvällä metsässä. Aikaa ei ollut hukattavaksi, sillä tämän uusintaversion tahti on kiitettävä.

Alussa olan yli kääntyvät kamerat johdattivat meidät kylään, jossa Leon etsi presidentin tytärtä. Luulimme, että kyseessä olisi rauhallinen pelastusoperaatio. Hetkeä myöhemmin se olikin taistelukenttä, jossa viholliset ilmestyivät peräkkäin. Hetkeäkään ei ole hukattavaksi, sillä kun et ole tekemisissä jättimäisten merihirviöiden kanssa, juokset aavemaiseen linnaan.

On kuitenkin paikkoja, joissa voit piiloutua ja hengähtää, kun tutkit hyökkäyskuvioita. Niin teimme, kun suurista taisteluista tuli intensiivisiä. Onneksi tämä peli ennakoi pomotaisteluita, joten olet valmis yllättämään vihollisen. Taistelu on kuitenkin kiihkeää ja armotonta, ei epäilystäkään.

Leon S. Kennedyn pelaaminen oli kiehtovaa. Se on edelleen sama rooli kuin pelin aiemmissa versioissa. Salaperäinen asekauppias on edelleen mukana, mutta häntä ei voi tappaa. Saatat myös tarvita häntä, jos käytät puukkoa liikaa ja rikot sen.

Pidimme siitä, että Leon ei ole nyt liian jäykkä. Hän voi liikkua, tähdätä ja ampua kerralla. Meidän piti katsoa alkuperäinen uudelleen varmistaaksemme, että uusintaversiossa on uusi Leon, joka voi liikkua luonnollisesti. Hän voi kyykistyä hiipimään vihollisten kimppuun.

Resident Evil 4 (PS5) Remake – uudet ominaisuudet

Yksi ensimmäisistä löydöistä, jotka innostivat meitä, oli kaksoiskepillä liikkuminen ja tähtäys. Meidän ei tarvinnut irrottaa silmää aseen tähtäimestä, kun tähtäsimme kiväärillä vihollisia. Joustavuus antoi meille tarpeeksi aikaa maistella vahinkovaikutuksia.

Riippumatta siitä, millä vaikeusasteella pelaat, kohtaat erityyppisiä vihollisia. Niitä sekoitetaan usein. Siksi sinun on ajateltava nopeasti luodaksesi strategioita kulloiseenkin tilanteeseen.

Tämä uusintaversio tarjoaa lukemattomia aseita. Meitä suorastaan hemmoteltiin valinnoilla. Halusitpa sitten raketinheittimen tai magnumin, saat jotain sopivaa viholliselle. Lisäksi voit tehdä päätöksiä nopeasti, jotta voit nauttia taktisesta edusta ympäristössäsi. Voit esimerkiksi ampua öljylyhtyjä sytyttääksesi vihaisen väkijoukon tuleen.

Resident Evil 4

Pelin voittaessasi saat lisävarusteita ja lisää asuja. Olen voittanut vain kerran, mutta seuraavassa vaikeusasteessa on lisää ominaisuuksia avattavissa. Lisäksi nykyaikaiset kontrollit toivat esiin dynaamisen ampumamekaniikan parhaat puolet. Lisäksi uusi ohjausasetelma antaa saumattoman pelaamisen jopa hardcore-asetuksilla.

Mitä odottaa

Capcom ei muuttanut alkuperäistä konseptia tai tehnyt kokonaan uutta peliä. Pelissä on sama tunnelma kuin alkuperäisessä, mutta siinä on joitakin hienosäätöjä, jotka tekevät siitä hauskan. Riippumatta siitä, kuinka usein tätä remakea pelaat, se on tuore ja kiehtova. Tähän pystyvät vain parhaat pelit!

Pelissä on hyytelömäistä kauhua siitä hetkestä lähtien, kun sankari astuu syrjäiseen kylään, aina siihen asti, kun hän taistelee saarella Ganadon sotilaita vastaan.

Kommentoi