Post thumbnail

Yleisesti ottaen pelimakumme on kehittynyt viime vuosikymmenen aikana. Alun perin pidimme Dragon Agen, Assassin’s Creedin, Skyrimin ja Oblivionin kaltaisista peleistä. Itse asiassa rakastimme uppoutua näihin peleihin yli 70 tunniksi, ja joidenkin pelien pelaaminen kesti jopa 100 tuntia. Mutta Elden Ringin kanssa asiat ovat olleet toisin.

Meiltä kesti esimerkiksi 20 tuntia voittaa ensimmäinen Elden Lord Godrick (yksi pelin viidestä lordista).Tänä aikana löysimme joitakin rappeutuneita raunioita, taistelimme muutamia pomoja vastaan ja törmäsimme erilaisiin endeour-leireihin.
Onneksi FromSoftware osaa vangita huomion ainutlaatuisilla tarinoillaan, eikä Elden Ringin peli ole poikkeus. Jos siis pidit Bloodbornesta ja FromSoftwaren Dark Soulsista, nautit varmasti tästä pelistä. Lue lisää kokemuksistamme Elden Ringistä…

Kehittäjä: FromSoftware
Julkaisuajankohta: 25. helmikuuta 2022
Julkaisija: BandaweNamco Entertainment JP
Alustat: PC, PS4, PS5, Xbox Series X/S ja Xbox 1.

Elden Ring -pelin tarina ja asetelma

Ennen kuin puhumme kokemuksistamme pelistä, meidän pitäisi yrittää ymmärtää pelin päätavoite. Se voi tuntua epäolennaiselta, mutta juonen ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeää, ja se voi auttaa sinua saamaan pelin nopeammin loppuun.

Yleisesti ottaen tarina kertoo artefaktista, joka hajosi neljään osaan sodan jälkeen. Ja 4 puolijumalaa otti palaset ja muuttui pimeiksi.Päätavoitteesi pelaajana on siis sormuksen uudelleenmuotoilu. Astut peliin Tarnishedina (epäkuollut, joka voi tappaa puolijumalan).

Kun olet voittanut puolijumalat ja muokannut sormuksen uudelleen, sinusta tulee Elden Lord.

Elden Ringin yleiskatsaus: kokemuksemme

Elden Ring on yksi FromSoftwaren parhaista kontrastipeleistä, joka kutsui meidät poikkeukselliseen maailmaan tutkimaan. Mutta se rankaisi tai palkitsi meitä aina, kun harhailimme kauas seuraavasta tarinapisteestä. Se on ainutlaatuinen avoimen maailman fantasia-toimintaroolipeli, jossa NPC opastaa.

Tämä peli on täynnä löytöjä, ja vaikka se tarjoaa selkeän polun eteenpäin kaikille, jotka etsivät opastusta, voit tutkia. Vaeltelu ilman päämäärää tuottaa yleensä useita yllätyksiä. Huomasimme tutkivamme tiettyjä kartan osia ja ajautuneemme sivuraiteille. Uteliaisuutemme johti meidät löytämään uusia ominaisuuksiltaan tiheitä vyöhykkeitä.

lden Ring ei ole teemapuistotyylinen universumi, jossa jokaista kierrosta pönkittävät leivänmurut, joita on vaikea ohittaa. Se on ainutlaatuinen maailma, jossa on luolastoja, pomoja ja tärkeitä alueita löydettäväksi. Näiden paikkojen löytäminen samalla kun taistelet pomoja vastaan on yksinkertaisesti upeaa.

Jopa sen jälkeen, kun olemme tutkineet Elden Ringiä yli 60 tuntia, tunnemme itsemme yhä eksyneiksi ja kaipaamme lisää. Emme siis malta odottaa, että pääsemme tutkimaan peliä lisää viikonloppuna tai seuraavan kerran, kun olemme vapaalla. Rakastamme luolastoja, tehtäviä ja pelin lukuisia hahmoja.

Peli alkaa pienillä kaivoksilla, luolastoilla ja luolastokierroksilla, ja mitä enemmän tutkit, sitä monimutkaisemmiksi ne muuttuvat. Tässä siis muutama asia Elden Ringistä, jotka jäivät mieleemme:

Voimmeko muokata hahmoamme?

Ensimmäinen huolenaiheemme ennen tämän pelin pelaamista oli, voimmeko muokata hahmoamme ja antaa Tarnishedille selviytymiseen tarvittavat taidot ja työkalut. Ja yllätykseksemme FromSoftware teki sen mahdolliseksi; siksi teimme täydellisen matkasankarin, jolla on kaikki tarvittavat skaalausmekaniikat ja taidot.

Respecialization-ominaisuuden avulla voin viritellä luomustamme, joten meidän ei tarvitse huolehtia kokeiluista. Periaatteessa aseistimme hahmomme kaikella voimakkaista hajuvesistä räjähtäviin ruukkuihin.Lisäksi mahdollisuus valmistaa matkan varrella hajuvesiä hahmomme suojelemiseksi teki pelistä mielenkiintoisemman.

Sodan tuhka

Toinen esiin nouseva ominaisuus on vapaus rakentaa asearsenaaliamme sitä mukaa, kun tutkimme maailmaa. Useimmat pelit pakottavat sinut rakentamaan aseesi tietyllä tavalla pelin alkaessa, mutta Elden Ring antaa sinulle hieman vapautta.

Periaatteessa hahmomme ei ole sidottu yhteen ainoaan aseeseen, ja jos haluamme nollata aseemme, voimme helposti muuttaa sen affiniteetteja. Tällä hetkellä olemme asettaneet hahmomme Uchigatanan keen-affiniteetiksi. Muuttaaksemme asetta meidän tarvitsee vain mennä ”Armopisteeseen” ja valita ”sodan tuhka”.

Tämän ominaisuuden avulla voin muuttaa sen haluamallemme tasolle. Voimme skaalata sitä voimalla, uskolla tai älykkyydellä; valitettavasti se ei koske pelin erikoisaseita. Ash of War on mahdollistanut meille aseiden kokeilun.

Tällä hetkellä työskentelemme kuuden aseen kanssa ja voimme vaihtaa maagisten kykyjen ja liikesarjojen välillä, mikä tekee useimpien taistelujen voittamisesta helppoa. Hyvä esimerkki on käsikirves, jonka avulla voi talloa maahan päästääkseni ulos jääsirpaleita.

Työkalut

Useimmilla pelin pomoilla on tietyt yhden laukauksen liikkeet, jotka aiheuttavat paljon vahinkoa, ja niiden tappaminen oli lähes mahdotonta. Näin oli, kunnes löysimme käsityövalikon. Tämän valikon avulla pystyimme askartelemaan hajuvesiä, nuolia, rasvaa, boluksia ja räjähdepatruunoita, joista oli hyötyä taistellessa.

Elden Ring

Onnistuimme keräämään useita reseptejä, mutta suosikkimme oli heittoveitsien resepti. Nämä veitset tulivat tarpeeseen, kun houkuttelimme pois joitakin kynsikotkia, jotka tukkivat tieltämme. Toinen tilannekohtainen esine, josta oli paljon hyötyä, oli hajuvesi, joka antoi hahmollemme suojaavan kuplan. Tämä kupla vähensi vahinkoa, jonka yksi laukaus voi aiheuttaa.

Näiden käsitöiden ja reseptien kokeilu piti meidät kiinni pelissä useita tunteja. Tämän lisäksi on vielä flask of wondrous physic, joka parantaa kestävyyden palautumisnopeutta ja parantaa samalla hahmon väistämisheittoja. Tämän ominaisuuden voi palauttaa Grace Pointissa, ja ne ovat auttaneet meitä selviytymään pelin vaikeista pomoista.

Yhteenveto

The Elden Ring -peli on täydellinen peli, joka johdattaa sinut pyrkimykseen tulla Elden-lordiksi. Elden Ringissä on poikkeuksellinen juoni ja ikimuistoisia taisteluita. Lisäksi se, että siinä on ainutlaatuisia puolustustemppuja, tekee siitä entistäkin hauskemman. Toki siinä on juoni ja NPC, joka antaa sinulle ohjeita, mutta tutkimalla sitä ansaitset lisää palkintoja, jotka voivat tulla tarpeeseen, kun voitat pomoja.

Lue myös: Parhaimmat pelit

Kommentoi