Post thumbnail

Pelinkehittäjä Team Ninja on kehittänyt toisen toimintaroolipelin, joka sijoittuu 1600-luvun Japanin sijaan Kiinan kolmen valtakunnan aikakauteen. ”Dead or Aliven” jälkeen yhtiö on jatkanut uusien korkeuksien saavuttamista, kuten tässä uudessa pelissä nähdään.

Videopeli Wo Long:Fallen Dynasty seuraa nimettömän palkkasoturin intensiivistä ja räjähtävää tarinaa. Wo Long painottaa blokkeja ja vastaiskuja sekä kestävyysjärjestelmää, joka edistää kiivasta pelaamista. Siinä on myös uusi ja jännittävä hyppymekaniikka, joka parantaa liikkumista.

Tässä myöhäisemmän Han-dynastian peliversiossa, jossa hirviöt hyökkäävät kolmen kuningaskunnan kimppuun, nimettömänä pysyttelevä palkkasoturi taistelee henkiinjäämisestä. Pelaajat käyttävät kiinalaisista taistelulajeista saatuja miekkailutaitoja torjuakseen tappavia olentoja ja vastapuolen joukkoja yrittäen voittaa todennäköisyydet löytämällä täyden voimansa sisältäpäin. Jos haluat oppia lisää tästä pelistä, olet tullut oikeaan paikkaan.

Tässä arvostelussa tarkastelemme pelin eri ominaisuuksia, aina pelattavuudesta asetuksiin!

Kehittäjä: Team Ninja
Julkaisija: Tecmo Games: Koei Tecmo Games
Genre(t): Toimintaseikkailu, Lineaarinen ja Roolipelitoiminta (RPG).
Pelaajien määrä: 1: Moninpeli (enintään 5)
Julkaisuajankohta: 1: 3. maaliskuuta 2023
Alustat: PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X

Tarina Wo Longin takana: Fallen Dynasty

Tämä historiallinen fiktiivinen videopeli sijoittuu Kiinaan Kolmen valtakunnan aikana. Siinä on ”Niohin” kaltaisia synkkiä paranormaaleja piirteitä. Se tapahtuu kuitenkin Han-dynastian päättyessä, ja pelaajat ottavat tehtäväkseen miliisin sotilaan, joka kohtaa silmät sidotun pojan. Kohtaaminen muuttaa heidän kohtaloaan, kun he joutuvat mystiseen konfliktiin, jonka keskiössä on eliksiirinä tunnettu aine.

Wo Long: Fallen Dynasty muuttaa kolmen kuningaskunnan romantiikan tarinan taisteluksi taolaisia ja demoneja vastaan, jotka levittävät eliksiiriä koko maahan. Tämän seurauksena eliksiiri saastuttaa kaiken, mihin se joutuu kosketuksiin. Tässä pelissä taistelu perustuu ajoitukseen ja suosii hyökkäysten torjuntaa.

Niohin kehittäjät täyttivät odotukset heittämällä kokeiltavaksi läjän RPG-laitteita, -elementtejä ja -aseita. Aloita seikkailusi Wo Longissa: Fallen Dynasty voi osoittautua vaikeaksi ja hämmentäväksi. Siksi sinun on varmistettava, että olet valmis siihen, mitä peli saattaa heittää päällesi.

Wo Longin pelattavuus:Long Long: Fallen DynastyWo Long:Fallen Dynastyn pelattavuus on yhtä syvällistä ja intensiivistä kuin missä tahansa Souls-aiheisessa videopelissä. Vaikka genren ystävät odottavat ja toivottavat tämän tervetulleeksi, uudet tulokkaat saattavat aluksi kamppailla sen kanssa.

Kokeneimmillekin Souls-maisille pelaajille peli tarjoaa hauskan ja hallittavissa olevan pelikokemuksen. Peli on täynnä sivutehtäviä ja esteitä, jotka riittävät viihdyttämään sinua silloinkin, kun et pääjuonessa etene.

Avoimempaa tutkimusta

Tämän pelin liikkuminen ja sen kestävyysvapaat taidot tekevät pelistä paljon avoimemman tutkimukselle, mikä osaltaan vaikuttaa pelin uuteen henkiseen arvoon. Tämä on kärsivällisyyttä vaativa peli. Odota parasta tilaisuutta iskeä, säästä energiaa ja suunnittele hyökkäyksiäsi. Jopa pomoja vastaan taistellessasi yritä välttää hyökkäämistä pää edellä taisteluun. Paatunutta soturia voi kaataa kaksi vihollista yhtä aikaa.

Tämän vuoksi torjuntajärjestelmän ja ajoituksen ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeää.
Koko tehtävärakenne muistuttaa Niohia, jossa päätehtävät ovat pakollisia ja alatehtävät valinnanvaraa. Tehtäviä tulee vähitellen, ja alatehtäviä ilmestyy yksi kerrallaan jokaisen päätehtävän jälkeen.

Alitehtävät vaihtelevat kaksintaisteluista kohtuullisen pituisiin tehtäviin. Ne tarjoavat tervetullutta vaihtelua tarinan päätehtäviin ja tarjoavat tilaisuuksia hahmojen pienimuotoiseen kehittämiseen. Tämä puolestaan auttaa harventamaan kaikkia hahmoja, joita kohtaat kampanjan aikana.

Taistelu

Pelin alussa saat mahdollisuuden muokata oman pelaaja-avatarisi ja valita yhden viidestä ”vaiheesta”. Peli tarjoaa kaksi taisteluvaihtoehtoa lähitaisteluihin. Onnistuakseen taistelussa pelaajien on torjuttava hyökkäyksiä ”lähitaisteluaseillaan”, mikä avaa mahdollisuuksia torjua vastustajan hyökkäyksiä. Jokaisella vihollisella on ”moraaliluokka”, joka osoittaa, kuinka vaikea taistelu on.

Pelaajien henkimittari täyttyy vähitellen, kun he suorittavat lähihyökkäyksiä. Pelaajat voivat jossain vaiheessa vapauttaa ”henkihyökkäyksiä”, joiden avulla he voivat käyttää erikoisliikkeitä tai tehdä yksinkertaisia loitsuja.

Wo Longin kuvamateriaalit ja animaatiot

Wo Long: Fallen Dynasty ei ole visuaalisesti kaikkein houkuttelevin peli. Sen tekstuurit ja mallit ovat suunnilleen Team Ninjan aiemmin julkaistun pelin Nioh 2:n tasolla. Tästä huolimatta se näyttää silti upealta pelin erinomaisen taidesuunnittelun ansiosta. Se asettaa vastakkain muinaisen Kiinan eloisan kauneuden ja maan pahuuden likaisen punaisen ja mustan.

Wo Long Fallen Dynasty

Peli vie sinut erilaisiin paikkoihin. Siihen kuuluu kaikkea kauniista vuoristokylistä ja yksinkertaisista ruohomaista sodan runtelemiin taistelukenttiin, pelottaviin luolaverkostoihin ja aavemaiseen maanalaiseen luolastoon. Kaikki nämä paikat lisäävät paljon rikkaita yksityiskohtia pelin arvostamiseen.

Tämä puolestaan osoittaa Team Ninjan taidetiimin luovia kykyjä. Kaiken kaikkiaan peli on parannus Nioh-peleihin verrattuna, varsinkin jos pelaat PS5-versiota. Grafiikka on eloisampaa, eikä peli lagaa.

Ääni ja suorituskyky

Pelin äänisuunnittelu ja musiikki ovat molemmat erinomaisia. Odota toiminnantäyteistä ääniraitaa, jossa on paljon energiaa ja jossa käytetään perinteisiä kiinalaisia soittimia, kuten guzhengiä ja bambuhuilua. Paras peli tämä ei välttämättä ole, mutta se käyttää myös erilaisia eteerisiä ja iskeviä ääniä välittämään lähitaisteluiskujen ja taikaloitsujen voimaa.

Voit pelata peliä joko esitys- tai ratkaisutilassa. Suorituskykytilassa etusijalle asetetaan ruudunpäivitysnopeus, kun taas resoluutiotilassa vaihdetaan tarvittaessa ruutuja, jotta voidaan säilyttää maksimaalinen resoluutio. Kaiken kaikkiaan Wo Long:Fallen Dynasty on johdonmukainen ja jää harvoin alle suorituskykytavoitteensa 4K/60 FPS:n.

Lue myös:

Kommentoi