Post thumbnail

One Piece on jo 25 vuoden ajan valloittanut ihmisten sydämet kaikkialla maailmassa. Se on kaikkien aikojen myydyin manga ja pitkäikäisin shonen-anime. One Piece Odyssey yrittää kertoa uudelleen neljä suurta One Piece -tarinakaarta kunnianhimoisessa japanilaistyylisessä roolipelimuodossa. Tämä on toimituksemme mielestä aika massiivinen yritys sinänsä. Odyssey on kuitenkin jopa yllättävän ilmaisuvoimainen ja omistautunut kuvaus klassisesta animesarjasta, jossa jokainen hahmo pääsee loistamaan ansaitsemallaan tavalla.

Julkaisupäivä: 13.1.2023
Alustat: PS4, PS5, Xbox, PC
Kehittäjä: ILCA, Inc.
Julkaisija: Bandai Namco Entertainment

One Piece peliarvostelu – mistä on kyse?

One Piece Odysseyssä pelaat olkihattupiraateilla, jotka ovat haaksirikkoutuneet Wafordin saarelle. Miehistössä on useita olkihattuja – Luffy, Nami, Zoro, Robin, Sanji, Chopper, Usopp, Brook ja Franky – vaikka Jinbei, viimeisin hahmo, joka liittyi olkihattujen miehistöön, valitettavasti jää puuttumaan. Thousand Sunny-alus on pahasti vaurioitunut, eikä keinoa lähteä pois ole, joten miehistö alkaa tutkia luontoa täynnä olevaa saarta.

Pian Wafordiin saavuttuaan olkihattupiraateilta viedään heidän voimansa, ja ainoa keino saada ne takaisin on elää uudelleen menneiden seikkailujensa muistot. Pelaat läpi useita One Piecen klassisia tarinakaaria, kuten

  • Alabasta
  • Water Seven
  • Marineford
  • Dressrosa.

Nämä kattavat joitakin One Piecen historian tärkeimpiä hetkiä, joten sarjan tuntevat voivat nauttia suosikkikohtaustensa uudelleen elämisestä.

One Piece peliarvio

One Piece Odysseyn tarinakaaret avautuvat tavalla, joka on tunnistettava ja samalla virkistävä. Pelin jokaisessa vaiheessa on ensisijaisia juonenkäänteitä, jotka ovat tuttuja, mutta kun muistoja eletään uudelleen, on myös hetkiä, jotka ovat aivan uusia. Taistelet sekä tuttuja roistoja että uusia vihollisia vastaan kulkiessasi Wafordin, Memorian ja Hysterian uusilla mailla.

Taistelut pelin parasta antia

One Piece Odysseyn taistelut ovat vuoropohjaisia taisteluita, joissa käytetään kivi-paperi-sakset-järjestelmää etujen ja haittojen määrittämiseksi. Neljä miehistön jäsentä taistelee yhtä aikaa. Taistelujen yksinkertaisuuden ansiosta peli voi antaa hahmojen persoonallisuuksien ja animaatioiden nousta pääpainoon, ja upea visuaalinen ilme ja mielenkiintoiset kyvyt pitävät tilanteen elävänä.

Taistelujen aikana hahmot ja viholliset sijoitetaan satunnaisille alueille suhteessa taistelumuodostelmasi valintaan, joka tunnetaan nimellä Scramble Area Battle System. Silloin taistelu voi olla joko lähi- tai kaukotaistelua riippuen siitä, mihin ne on sijoitettu toiminnan edellä.

Lisäksi viholliset ja miehistön jäsenet voivat olla samoilla alueilla ja siirtyä eri alueille pelaajan ohjauksen (miehistön jäsenten osalta) sekä hyökkäysten ja kykyjen (vihollisten osalta) avulla. Scramble Area Battle -järjestelmä on hyödyllinen, koska voit määrittää etukäteen, mihin sijoitat miehistön jokaista taistelua varten. Tämä takaa sen, että parantajat ja maagit joutuvat harvemmin hyökkäyksen kohteeksi, kun taas tankit ja taistelijat ovat etulinjassa.

Kivi-paperi-sakset-taistelusysteemi ottaa huomioon jokaisen hahmon taistelutyylin – systeemissä on Voima, Nopeus, Tekniikka. Voit myös vaihtaa aktiiviset tiimisi jäsenet keskenään tai penkillä olevan tiimisi hahmoon milloin tahansa, kunhan he eivät ole vielä saaneet vuoroaan.

Taistelujärjestelmien yhdistelmä – vyöhykkeet ja mahdollisuus vaihtaa mitä tahansa miehistön jäsentä milloin tahansa – mahdollistaa erilaisia strategioita taistelukentällä. Se myös kannustaa sinua hyödyntämään kunkin hahmon erilaisia kykyjä.

Taistelujärjestelmä toimii hyvin, sillä se palkitsee sinut siitä, että käytät aikaa miettiä kunkin hahmon sijaintia taistelussa, hänen kykyjään ja taistelutyyppiä sekä sitä, miten tätä voidaan käyttää hyödyksi – tai haitaksi. A-nappia painamalla taisteluissa rangaistaan antamalla vihollisille vain vähän vahinkoa, joten sinun on pakko harkita tilannetta, mikä tekee jokaisesta taistelusta kiehtovan.

One Piece 2023: Virallinen traileri

Katso alta One Piece 2023 traileri

Suurin vetovoimatekijä

Mahdollisuus pelata jokaisella miehistön jäsenellä melkein missä tahansa pelin vaiheessa on One Piece Odysseyn suurin vetovoimatekijä, ja tämä ominaisuus toimii myös taistelujen ulkopuolella. Ulkomaailmassa jokaisella olkihattupiraattien jäsenellä on oma ainutlaatuinen kykynsä, jonka avulla voit tutustua Wafordin maailmaan syvällisemmin, pääasiassa ratkaisemalla ympäristöpulmia.

Kyvyt tuntuvat ainutlaatuisilta jokaiselle hahmolle, ja ne korostavat heidän vahvuuksiaan ja heikkouksiaan. Luffy voi ojentaa kätensä yltääkseen korkeisiin paikkoihin tai napatakseen kaukana olevia esineitä. Hänellä on myös Observation Haki, jonka avulla hän voi havaita esineitä ja harvinaisia vihollisia. Sanji taas voi löytää piilotettuja aineksia ruoanlaittoa varten, ja hänen valmistamansa ruoka voi parantaa miehistöä ja antaa vaikutuksia, joita tavalliset esineet eivät voi antaa.

Chopperin pienen koon ansiosta hän pääsee reikiin, tunneleihin ja pienille alueille. Nami sen sijaan voi havaita maassa olevat rahat, joita ei huomaisi, kun pelaa muilla hahmoilla, ja Zoro pystyy katanoillaan leikkaamaan metalliovia.

One Piece Odyssey toimii hyvin, koska jokaiselle hahmolle annetaan tilaisuus loistaa juuri heille ominaisella tavalla. Tämä toistaa ystävyyden ja tiimityön teemat, jotka ovat tehneet One Piecestä kaikkien aikojen klassisen animen ja mangan. Tästä BestGames.fi toimituksemme todellakin pitää!

One Piece Odyssey tasapainoilee hienon animesovituksen ja mukaansatempaavan videopelin välillä ihailtavasti. Se tuntuu iloiselta, valoisalta ja uskolliselta lähdemateriaalin sävylle ja sisällölle. Sen onnistuu saada sinut tuntemaan itsesi läheiseksi hahmojen kanssa.

5 tähteä: ★★★★★

Kommentoi