Post thumbnail

Kun olimme ladannut pelin, emme tarvinneet kauaa tajuta, miten ahdistava tämä peli voi olla. Kohtaaaminen kannibaalin kanssa The Forestissa oli suorastaan kauhistuttava. Muistamme vieläkin, miten kauhistuttava tunne oli, kun älykäs olento painajaisesta katseli meitä sen sijaan, että olisi tappanut meidät suoraan.

Vaikka Sons of the Forest ei pysty toistamaan edeltäjänsä kammottavaa uutuutta, se rakentaa edeltäjänsä tunnelman, tarinan ja pelattavuuden varaan. Jos siis olet pelannut The Forestia, niin löydät itsesi viihtymästä taatusti myös Sons of the Forestissa.

Kehittäjä: Endnight Games
Julkaisupäivä: Helmikuu 23, 2023
Julkaisija: Newsnight
Alustat: PC

Mikä on Sons of Forest peli?

Yleisesti ottaen tämä selviytymispeli oli poikkeuksellinen kokemus, joka heitti meidät suoraan metsäsaarelle ja antoi tehtäväksi yrittää selviytyä mahdollisimman pitkään. Pelaajana otat tässä erikoisjoukkojen upseerin roolin. Päätavoitteesi on jäljittää miljardööriä, joka on kadonnut perheensä kanssa huomattavalla metsäisellä saarella.

Kirjauduttusi sisään ja aloitettuasi kadonneen miljardöörin etsinnät helikopteri syöksyy maahan. Aloituskohtaus muistuttaa Predatorista poistettua kohtausta. Onnettomuuden jälkeen jäät rannalle loukkuun hi-tech-laitteiden kanssa.

Kuten useimmissa selviytymispeleissä, tässäkin pelissä on ainutlaatuisia kokemuksia, kuten muuttuvat energiatasot, jano ja nälkä sekä lämpötila ja sää. Ensimmäinen tavoitteesi on siis huolehtia fyysisistä tarpeistasi. Siksi sinun on ensin löydettävä juomavettä ja ruokaa metsästämällä tai etsimällä ruokaa. Sinun on myös rakennettava perussuoja.

Kuten joissakin selviytymispeleissä, Sons of the Forestissa on mukana rakentamista ja taidokasta askartelua. Siksi se tarjoaa materiaalit, joita tarvitaan joko hirsitalon tai teltan rakentamiseen. Puolustautumista ja metsästystä varten peli tarjoaa joitakin arvokkaita esineitä, kuten jousia tai keihäitä.

Onneksi se on enemmän kuin kaikki muut selviytymispelit, vaan kyse on myös kauhupelistä, jota Cannibal Holocaust ja The Descent inspiroivat.

Saaren asukkaat ovat joitakin kannibaalimutaantteja, jotka eivät ole innoissaan olemassaolostasi. Itse asiassa ne hyökkäävät kimppuusi aina, kun ne löytävät sinut.

Joitakin ainutlaatuisia asioita, joista voit tässä pelissä nauttia, ovat mm:

Selviytyminen

Periaatteessa tämä peli antaa sinun kokea sen ainutlaatuisen maailman haluamallasi tavalla. Voit itse päättää, miten selviydyt. Toinen asia, joka erottuu muista, on se, että tässä pelissä ei ole NPC:tä, joka kertoo sinulle, minne mennä ja mitä tehtäviä tehdä.
Tämä peli antaa sinulle siis vapauden päättää, mitä tapahtuu seuraavaksi ja mitä tehtäviä yrität suorittaa.

Taistele demoneja vastaan

Kuten edellä mainittiin, Sons of Forestin saarella asuu mutatoituneita kannibaaleita. Nämä olennot eivät pidä tunkeilijoista, joten ne etsivät sinua ja hyökkäävät kimppuusi, mikä tarkoittaa, että ne vierailevat mökissäsi tai teltassasi.

Nämä kannibaalit ovat mutatoituneita olentoja, joista useimmat muistuttavat ihmisiä, kun taas toiset ovat vain pelottavia eivätkä näytä ihmisiltä. Siksi sinun pitäisi olla aseistettuna kirveillä, pistooleilla ja tainnutuskepeillä suojellaksesi itseäsi ja kaikkia läheisiäsi.

Käsityöt ja rakentaminen

Muista, että tarvitset suojaa, joten voit käyttää kirvestä lattioiden ja ikkunoiden tekemiseen. Voit jopa luoda merenrantakompleksin ja jopa rikkoa tikkuja nuotion tekemiseksi.

Muuttuvat vuodenajat

Toinen ominaisuus, jota ei löydy useimmista selviytymispeleistä, on vaihtuvat vuodenajat. Voit siis nyppiä kaloja purosta kesällä ja keväällä. Koska se on hieno kokemus, voit varastoida lihaa tulevaa kylmää talvikautta varten.

Muista, että et ole yksin saarella, ja kun ruoka vähenee, et ole ainoa, joka metsästää ruokaa.

Yhteispeli

Voit pelata ystävän kanssa ja, jakaa resursseja, rakentaa puolustuksia. Siksi voit nauttia edellä mainituista asioista ystäväsi ja perheenjäsentesi kanssa.

Selviytymistaistelu

Toisin kuin edeltäjänsä, tämä peli tuo uuden vaikeustason, kun resurssit käyvät vähiin talvella. Kuten edellä mainittiin, talvella joet ja järvet ovat jäässä, joten et voi saada ruokaa ja muita selviytymiseen tarvittavia esineitä. Siksi sinun on kilpailtava ruoan keräämisestä ja varastoimisesta. Peli muuttuu haastavaksi 12. päivänä; asiat käyvät intensiivisiksi.

Ensimmäinen yrityksemme oli kokeilu ja erehdys, jossa toivoimme valitsevamme oikean suunnan ja valmistautuvamme asianmukaisesti kylmään vuodenaikaan. Onneksi ensimmäisen kokeilun perusteella saadut tiedot auttoivat meitä etenemään pidemmälle muissa yrityksissä.

Sons of Forest

Moninpelikokemus

Yllättävä alkuhyökkäys vaikeuttaa moninpelissä asemoitumista ja tutustumista peliin. Onneksi vangittuna pakeneminen on kuitenkin suhteellisen helppoa, koska mukana on tosiaan kumppani. Mutta tuntikausien pelaamisen jälkeen meistä tuntui, ettemme edistyneet tarpeeksi.

Olisimme selvinneet nopeammin, mutta arvostaisimme enemmän ominaisuuksia ja muita pelaajia sen sijaan, että olisimme taistelleet kannibaalien kanssa suurimman osan ajasta.

Lopuksi

Jos pidät The Forestista, sinun kannattaa kokeilla Sons of the Forestia. Endnight-pelit julkaistiin helmikuussa 2023, ja sen suosio on kasvanut. Se on yksi niistä harvoista peleistä, joita on myyty yli 2 miljoonaa kappaletta yhden päivän aikana.

Tässä pelissä pääset tutkimaan saarta, jota muutamat mutatoituneet kannibaalit ovat saastuttaneet ja joka on valmis tappamaan sinut, samalla kun nautit erilaisista haasteista.

Lue seuraavaksi

Kommentoi